Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Stig ombord: Julehjertetogene kører flere rekorder i hus

Karla Hauch og far Søren Hauch fra Allerød fik en varm oplevelse under deres besøg i Julehjertebyen lillejuleaftensdag. De blev gæst nr. 10.000 og 10.001. Og derfor fik de overrakt chokolade og blomster af tognørd og -fører Ingolf Lorenzen. privatfoto
Togene i Julehjertebyen er kørt i remise efter at have leveret flere rekorder: ikke nok med at antallet af passagerer brød 10.000-personers grænsen, togene kørte også flere kilometer end hidtil. Ønsket til næste år er at udskifte det benzin-drevne tog med et el-tog nr. 2.
Annonce

Aabenraa: Julehjertetogene er kørt i remise, og de mange frivillige togførere og hjælpere har sunget og danset rundt om karrussellen for at fejre afslutningen på en i flere henseender bemærkelsesværdig måned i Julehjertebyen, når det gælder julehjertetogene.

Det fortæller koordinator for togdriften Ingolf Lorenzen.

- Det har været et fantastisk, farverigt og oplevelserigt år i 2019, hvor det hele er gået forrygende. Både pedaltogene for de små, karrussellen og de to tog – ja, det hele har bare snurret med fulde omdrejninger. Det kan jo heller ikke andet med sådan et fantastisk personale, god stemning og højt humør. Det giver kundetilfredshed, lyder det fra Ingolf Lorenzen, der mener, at Aabenraa har et meget stærkt kort på hånden overfor større handelsbyer som Kolding og Flensborg.

- Jeg mener jo, at vi har noget unikt. Og det er vi selv med til at skabe – du og jeg, alle borgere og alle gæster. Så tak til os alle for indsatsen.

Annonce

Tur til Venedig

Tog- og karrussel-driften blev klaret uden uheld og kun små tekniske problemer. Alligevel stod afdelingen for endnu en rekord. For i alt 10.423 passagerer gik gennem tælleren mod 8.406 i 2018.

Pedaltogene udstedte 1.838 kørekort (2018: 1.655), og begge tog tilbagelagde cirka 1.700 kilometer (2018: 1.600) – det er omtrent samme distance som fra Aabenraa til Venedig inklusive lidt "Umleitung". Eller en kort afstikker til Køln.

- Man bedes dog bemærke, at de 1.700 kilometer er tilbagelagt med ca, 50 procent grøn energi af det elektriske tog Tesli, så også her er Julehjertebyen med. Det gamle tog kører på benzin, eftersom motoren er en Ford Ka 1.3 i med katalysator. Vores fremtidsdrøm og juleønske til næste år er dog et el-tog mere som Tesli, så vi kunne være 100 procent grønne. Vi har samlet lidt penge på togdriftskontoen, men sponsorater til køb af nyt el-tog modtages alligevel med stor tak, siger Ingolf Lorenzen.

Selv om togene er parkeret og karrussellen holder stille, så betyder det ikke, at de frivillige også har lukket sæsonen.

Den skal nemlig lige rundes af med en evaluering af julemåneden og et kig fremad, hvad man eventuelt kunne gøre bedre i 2020.

- Det foregår som det plejerhjemme hos mig i kælderen, med kaffe, rundstykker og fed togsnak, påpeger Ingolf Lorenzen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce