Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Stines hjerte brænder for bæredygtighed: Nu vil hun have virksomhederne til at tage ansvar

Stine Møller Jacobsen har sagt farvel til sit faste job for at prøve drømmen om eget firma af. Hendes hjerte brænder for at få mere bæredygtighed ind i virksomhederne, og derfor er al hendes fokus nu vendt mod at få virksomhederne til at tage ansvar. Foto: Mette Christine Schulz
Stine Møller Jacobsen har sagt farvel til sit faste job for at prøve drømmen om eget firma af. Hendes hjerte brænder for at få mere bæredygtighed ind i virksomhederne, og derfor er al hendes fokus nu vendt mod at få virksomhederne til at tage ansvar.
Annonce

Aabenraa: Hun har gået med drømmen om at blive selvstændig i flere år, men det var først i efteråret, at tingene gik op i en højere enhed for 37-årige Stine Møller Jacobsen.

Dermed har virksomheder i hele landet nu fået en mulighed for at finde ud af, hvordan de kan blive mere bæredygtige, for det er netop bæredygtighed, Stine Møller Jacobsen er ekspert i. En interesse, som har udviklet sig over flere år, og som i 2017 fik hende til at starte hjemmesiden worldhugger.dk, hvor hun giver tips til, hvordan man som forbruger kan leve mere bæredygtigt.

- Det berører mig meget, når eksperterne siger, at det brænder på for vores planet. Det går helt ind i hjertet, og jeg kan ikke lukke øjnene for det mere. Jeg kan nemlig godt se et samfund, hvor vi kan indrette os bæredygtigt, og hvordan en verden i balance kan se ud, og derfor springer jeg ud i det her, forklarer Stine Møller Jacobsen.

Hendes firma valgte nemlig at omstrukturere, og da Stine ikke kunne se sig selv i den nye struktur, brugte hun efteråret på at finde ud af, om det skulle være nu, hun skulle gøre alvor af drømmen.

- Jeg fik samlet modet til mig, for jeg vil virkelig gerne arbejde med bæredygtighed. Selv bestemme vinklen på det og gøre det på den måde, jeg synes er rigtig, fortæller hun.

Blå bog

  • 37 år og født i Tønder og opvokset i Haderslev.
  • Er gift med Jesper, som hun har Emma på 7 år og Matti på 5 år sammen med.
  • De valgte Aabenraa, da Stine fik job i Vojens, og Jesper fik job i Aabenraa. Her har de boet siden 2010.
  • Hun er uddannet civilingeniør i arkitektur og design i Aalborg.
  • Arbejdede indtil årsskiftet hos firmaet Botjek, som har hovedkontor i Horsens. Hun arbejdede som kvalitetsansvarlig for energimærkning af bygninger med at uddanne og understøtte virksomhedens øvrige energikonsulenter og har ansvaret for deres ISO-certificering.
  • Hun var med til at starte Mut Mut i 2015, men valgte at sige farvel i 2017, da hun gerne ville prøve sin worldhugger-drøm af.
  • Nu er hun selvstændig med www.worldhuggerbusiness.dk, hvor hun hjælper virksomheder med at blive mere bæredygtige.
Annonce

Bred viden om bæredygtighed

Hun vil gerne have, at virksomhederne tager de grønne briller på og ser de nye muligheder åbne sig i stedet for at se den bæredygtige måde som en begrænsning.

- Vi hører altid om vækst, vækst og vækst. Det vigtigste er økonomien, men vores planet og vores fremtid er også vigtig. Den skal virksomhederne også tage ansvar for. De skal have en vision for, hvordan de kommer i gang, så de selv kan bestemme retningen i det, og det er det, jeg gerne vil hjælpe med, for der kan både være nye forretningsmuligheder og besparelser i at gøre det på en bæredygtig måde, forklarer hun.

Stine Møller Jacobsen har arbejdet med emnet i flere år hos firmaet Botjek, hvor hun har været kvalitetsansvarlig for energimærkning af bygninger samt uddannet og understøttet øvrige energikonsulenter. Dermed er hun i stand til at give virksomhederne en 360 graders screening med alt fra bygning, kantineordning, transport og produkt.

- Jeg kan give et overblik, som man kan lave en handlingsplan ud fra. Jeg har en meget bred viden om bæredygtighed, som jeg har fået gennem en masse research, og hvis det kræver mere, så kalder jeg eksperter ind. Jeg tror, mange virksomheder vil blive overrasket over, hvor meget der er at komme efter med små midler. Mange virksomheder ved bare ikke, hvor de skal starte, men jeg håber, at jeg kan sætte skub i dem, siger Stine Møller Jacobsen.

Hun mener nemlig, at det er nu, virksomhederne skal satse på at blive bæredygtige, for forbrugerne vil efterspørge det mere og mere i fremtiden.

- Det er min tese, at hvis man ikke omstiller til bæredygtighed, så bliver man sat ud af spillet, for det bliver et konkurrenceparameter i fremtiden, pointerer Stine Møller Jacobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce