Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Stolte elever glæder sig:- Vi skal møde dronningen

To elever fra Kongehøjskolen er blevet valgt til at male Aabenraa Kommunes maleri, som dronning Margrethe skal have i fødselsdagsgave. 10-årige Anna Holm Hostrup og 9-årige Lasse Abrahamsen er stolte og glæder sig til at møde dronningen, når malerierne skal overrækkes den 15. april.
Annonce

Aabenraa: Kongehøjskolen på Dronning Margrethes Vej med en dygtig billedkunstlærer og to dygtige tegnere.

Den kombination betyder, at det er 10-årige Anna Holm Hostrup fra 3.c og 9-årige Lasse Abrahamsen fra 3.a, som er blevet udvalgt til at lave det maleri, som Aabenraa Kommune giver dronning Margrethe i fødselsdagsgave, når hun den 16. april fylder 80 år.

Det valg giver stolthed på skolen, hos elever og hos deres forældre.

- Det er fedt, det blev os. Det er jeg lidt stolt over, siger Lasse Abrahamsen.

- Jeg var lidt i tvivl om, jeg havde modet til det, fordi vi også skal hilse på dronningen, fortæller Anna Holm Hostrup.

Men det fandt den 10-årige pige ud af, at hun havde, og det er deres billedkunstlærer Jytte Poulsen glad for.

- Jeg er meget stolt. Det er vanvittig smukt det, de laver, og de kommer til at lave det hele. Det er deres maleri, og jeg guider bare, fortæller hun.

Gaven til dronningen

  • De to elevers maleri er en del af en større gave, som alle landets kommuner er blevet enige om at give dronning Margrethe, når hun fylder 80 år den 16. april.
  • Gaven består i, at alle 98 kommuner bidrager hver med ét maleri lavet af elever i 3. klasse.
  • Alle malerier sendes til Kommunernes Landsforening, hvor de rammes ind.
  • Den 15. april får dronningen gaven ved en ceremoni på Christiansborg Slot, hvor de to elever skal over og præsentere maleriet for dronningen.
Annonce

Skulptur, makreller og garder

Først tænkte Jytte Poulsen "åh nej", da hun blev spurgt om, hun ville tage opgaven, men da hendes krav blev opfyldt, gik hovedet i gang med at finde ud af, hvordan opgaven skulle løses.

- Åh nej var på grund af arbejdspresset, så jeg satte et krav om, at det ikke skulle foregå i undervisningen. Jeg skulle have hovedet fri til det, og det fik jeg lov til, fortæller hun.

Mandag var så dagen, hvor alle forberedelser skulle gå op i en højere enhed. Billedkunstlokalet var tømt for elever og ved et bord sad de tre og koncentrerede sig om at få alle idéer over på papiret. Der er nemlig kun et krav til maleriet: Det skal indeholde frie fortolkninger af to motiver: Dronning Margrethe og ét vartegn fra kommunen.

- Hun kan lide at brodere, så vi tegner en garder med krydser, så det ligner broderi. Vi tegner også kongeskibet Dannebrog og en ballerina, og så limer vi en tegning af hende på papiret og putter et julemærke, diadem og margueritøreringe på, så det også får lidt 3d-effekt. Af vartegn har vi valgt byvåbnet med de tre makreller og skulpturen Kongeporten på Markedspladsen, fordi vi synes, der skulle være noget ringridning, fortæller de to elever.

Jytte Paulsen sad klar til at svare på spørgsmål, til at spidse tegneredskaberne og til at sende Lasse Abrahamsen ud på en pause, når han ikke længere kunne sidde stille eller til at hjælpe ham med at tegnet ballerinaen rigtigt.

- Kig lige på mig. Jeg er jo ikke firkantet i hovedet, for jeg har lidt fylde, forklarede hun, mens den 10-årige dreng koncentreret prøvede at overføre det til papiret.

Annonce

Skal møde dronningen

Onsdag den 15. april skifter de to elever Kongehøjskolen ud med Christiansborg Slot. Her skal de deltage i en ceremoni, hvor dronning Margrethe ser malerierne sammen med børnene og hilser på dem. Det glæder børnene sig til.

- Jeg har set hende to gange før, når vi har været med børnehaven på havnen, når hun kom sejlende med kongeskibet. Ellers har jeg aldrig set hende, og det bliver vildt, når vi skal møde hende. Inden vidste jeg ikke, hvordan man siger goddag til hende, men nu ved jeg, at jeg skal sige deres majestæt og bukke, smiler Lasse Abrahamsen.

De to elever er inviteret sammen med én af deres forældre, mens billedkunstlæreren Jytte Poulsen må blive hjemme.

- Jeg synes, det er lidt snyd, at hun ikke skal med. Hun er jo også en stor del af det, sagde Anna Holm Hostrup.

Lasse Abrahamsen og Anna Holm Hostrup brugte hele mandagen i billedkunstlokalet sammen med billedkunstlærer Jytte Poulsen på at tegne maleriet til dronning Margrethe. Der var dyb koncentration og fokus på at få det helt perfekt. Foto: Timo Battefeld
Lasse Abrahamsen med den tegning af dronning Margrethe, som skal med på maleriet og smykkes med diadem og margueritøreringe. Lasse og dronningen har fødselsdag samme dag, så når dronningen fylder 80 år den 16. april, fylder Lasse 10 år. Foto: Timo Battefeld

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce