Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Stubbæk Familiefestival inviterer: Kom gratis til ti timers musik

Filip Øllgaard, Henrik Petersen, Gert Luckmann og Kenny Hyrland er ved at have styr på årets Stubbæk Familiefestival. Scenen er i hvert fald klar til den 1. juni. foto: Jan Sternkopf
Stubbæk Familiefestival har programmet klar til lørdag, 1. juni. Samtidig er man ved at spare op til næste år, hvor festivalen kan fejre 10 års jubilæum. Konceptet vil man holde fast i: gratis entré til ti timers musik i Ensted Naturpark.
Annonce

Stubbæk: Nu skal man jo ikke påkalde sig vejrgudernes vrede - men chancerne for godt vejr til den 9. udgave af Stubbæk Familiefestival er ret gode.

Forsvindende to procent.

- I to procent af tiden - i de seneste otte år - har det regnet ved Stubbæk Familiefestival. Vi har været usandsynligt heldig med vejret de seneste år, fortæller Henrik Petersen, formand for den fire mand store styregruppe, der arrangerer festivalen i Ensted Naturpark.

Han håber naturligvis, at statistikken også holder i år, hvor der lørdag, 1. juni, igen er masser af musik, hygge og familietid på programmet.

- Elleve bands, der spiller uafbrudt i de ti timer, familiefestivalen varer - fra kl. 12-22. Enten på den store scene eller på den mindre scene lige ved siden af, forklarer Henrik Petersen.

Han er én af dem, der har været med fra begyndelsen. Faktisk er de tre, der har taget hele turen med siden Stubbæk Familiefestival gik i luften første gang fra ladet af en overdækket lastbil-trailer plus en enkelt øl-bar på størrelse med en campingvogn.

Set-uppet i dag er anderledes, erkender Henrik Petersen.

- Det tog lidt for at komme i gang, men vi har da formået at vækste hvert år, husker han.

Familiefestival

Stubbæk Familiefestival finder sted 1. juni i Ensted Naturpark fra kl. 12-22.

Der er gratis entré.

Ti bands spiller på festivalen, hvor der er to scener.

Der kan købes øl, vand og vin på pladsen - ligesom der i år er lavet en cocktail-bar. Stubbæk Forsamlingshus leverer maden til buffet'en om aftenen.

Overskuddet fra salget på pladsen går til lokale formål, bl. a. udvikling af Ensted Naturpark.

Annonce

Lytter til publikum

År for år er der blevet skruet på knapperne med det mål at blive bedre, at udvikle til gavn og glæde for alle.

- Blandt andet ved at lytte til vores publikum. Vi vokser med de ønsker og de input, vi får. I de første år fik vi forespørgsel, om vi da ikke også kunne supplere med lidt rødvin. Året efter ville folk gerne have Mocaï. Og siden er det så blevet drinks, som folk efterlyste. Derfor har vi i år lavet en cocktail-bar med et udvalg af forskellige drinks at vælge imellem - sådan rigtig med paraply og det hele, hvis man skulle "gå død" i øl, lyder det fra Henrik Petersen, der godt tør love lidt sjov og spas i baren.

I alle år har man holdt fast i det oprindelige koncept: det skal være gratis at komme til Stubbæk Familiefestival.

- Folk kommer og går. På den måde er det også muligt at tage hensyn til børnene, hvis de lige skal hjem og have en middagslur.

Annonce

Deler ud lokalt

Det forudsætter at økonomien er på plads.

- Heldigvis har vi over 30 sponsorer. Nogle af dem har været med i en del år endda. Og efterhånden kender vi også vores udgiftsbudget fra tidligere år. Så det balancerer. Overskuddet genereres fra salget på pladsen - drikkevarer og maden. Og det kommer Ensted Naturpark til gode - og lokalområdet. Sidste år uddelte vi i alt 60.000 kroner: 20.000 til Ensted Hallen, 20.000 til KFUM-spejderne og et tilsvarende beløb til Ensted Naturpark.

Alt sammen takket være "en bunke frivillige" og de mange gæster.

- I løbet af dagen har vi vel et par tusinde gæster på pladsen. Det er svært at sige præcis, hvor mange, fordi der jo er gratis entré og folk kommer og går.

Stubbæk Familiefestival set sådan lidt fra oven, når Ensted Naturpark er omdannet til koncert-område. foto: Stubbæk Familiefestival
Annonce

God blanding

Musikken får også et par ord med på vejen. For det bliver som i tidligere år en skøn blanding af country, pop og hård rock - amatører og prof'er.

- Det bliver "De Frigjorte", der lukker og slukker. Bandet har blandt andet vundet Danmarks Radios Karrierekanonen, fortæller Henrik Petersen.

Der er også scene-plads til lokale bands, blandt andet fra Stubbæk Skoles musik-hold.

- Så det bliver ung og voksen i et skønt sammensurium.

Det er altid en balancegang, hvordan man skruer et musik-program sammen, erkender Henrik Petersen.

- Vi har tidligere haft Hardinger Band (ex Shu-bi-dua; red.) og Almost AC/DC. Jo mere kendte de er, desto dyrere er de også - hvilket igen kan få indflydelse på, hvor stort overskuddet bliver.

For det gælder også om at tænke lidt mere langsigtet, når der venter et ti års jubilæum lige om hjørnet.

- Vi er da begyndt at snakke jubilæum. Ud af overskuddet vil vi gerne betænke lokalområdet, men vi er også nødt til at spare op til næste år, hvor vi regner med at gøre noget ekstra i anledning af jubilæet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce