Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Sundhedshus og boliger får plads i Nørreport

Det er husrækken til ventre i billedet, der skal rives ned for at give plads til boliger. I forgrunden er det Philip Tietje (V), formand for kommunens vækstudvalg, der arbejder med planerne. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard.
Aabenraa Kommune ejer nu hele den østlige husrække i Nørreport. Dermed er vejen banet for næste skridt i områdefornyelsen af den nordlige del af gågaden.
Annonce

AABENRAA: Store forandringer er på vej i Nørreport i Aabenraa, og det har de været længe. Men nu er kommunen kommet et stort skridt videre ved at købe de sidste ejendomme på den østlige side.

Det er flere år siden, Aabenraa Kommune gik i gang med at planlægge en områdefornyelse af den nordlige del af gågaden i Aabenraa fra Nørretorv til Nørreport.

Der er sket forandringer med gademøbler, gavlmaleri og nye farver på husene i den nordlige del af Ramsherred, men i selve Nørreport er der ikke sket noget endnu.

En af årsagerne er, at det har trukket ud med kommunens køb af hele husrækken fra den gamle Kvickly-bygning til det tidligere Hotel Danmark i Nørreport.

- Det er nu faldet på plads, så vi ejer det hele, oplyser borgmester Thomas Andresen (V).

Økonomien bag planerne

Aabenraa Kommune har på et tidspunkt fået knap ti millioner kroner fra staten til et sundhedshus. Derudover har kommunen selv afsat 30 millioner kroner.

Fra Realdania er der kommet til millioner til istandsættelse af parkeringspladser og smøger i området.

Annonce

Nedrivning

Planen er, at hele husrækken skal rives ned, da ejendommene er i dårlig forfatning. Til gengæld er der pæne og velholdte facader på den anden side af Nørreport.

Kvickly-bygningen skal give plads til et nyt sundhedshus, hvor læger og andre behandlere kan leje sig ind. Det skal opføres af kommunen. Men resten af området vil kommunen sælge videre til investorer, der vil bygge boliger.

- Jeg kan godt forstå, at folk undrer sig, for det er længe siden, vi købte Hotel Danmark og Kvickly-bygningen. Vi er i gang med kontakter til mulige investorer, men vi kan endnu ikke sætte dato på, hvornår der sker noget, siger borgmesteren.

- Vi skulle helst kunne rive ned og bygge op igen, så det tidsmæssigt følger hinanden. Der er et modelprogram på vej, og der skal også laves en ny lokalplan for området, pointerer Thomas Andresen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce