Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Supermarkeder bliver spærret inde af Tour de France: - Der skal mere til at lukke os

Løvbjerg i Aabenraa er et af flere supermarkeder, der forventer færre kunder, når Tour de France-feltet kommer forbi. Arkivfoto: Mette Christine Schulz
Når Tour de France-feltet rammer Aabenraa Kommune, er der en del områder, der bliver spærret af. Det kommer til at ramme flere supermarkeder.

Aabenraa: Efter et års forsinkelse på grund af corona kommer Tour de France til Danmark, og søndag den 3. juli rammer de professionelle cykelryttere Aabenraa Kommune.

Det betyder store trafikale udfordringer, og flere områder på løbsruten vil blive spærret af i perioden fra klokken 12.00 til 18.00. De borgere og virksomheder, der bliver berørt af de trafikale ændringer, har netop modtaget en skrivelse fra Aabenraa Kommune, så de allerede nu har mulighed for at tage nogle forholdsregler på løbsdagen.

Det gælder blandt andet flere supermarkeder på løbsruten, men selv om det ikke vil være muligt at få kørende kunder i de seks timer, hvor vejene vil være spærret af, har de ikke tænkt sig at lukke.

Annonce

- Vi holder helt sikkert åbent. Der skal mere til at lukke os, siger Peter Hansen, der er købmand i Løvbjerg, der ligger på H.P. Hanssens Gade i Aabenraa, hvor rytterne passerer lige forbi.

I løbet af de seks timer forventer Peter Hansen selvfølgelig færre kunder end normalt, men det giver ikke søvnløse nætter.

- Det er måske verdens største begivenhed, der kommer forbi, og det skal der være plads til, siger Peter Hansen, der går med nogle ideer til særlige aktiviteter på dagen.

- Men det er ikke på plads endnu, siger han.

Aktivitet på parkeringsplads

Nærmest over for Løvbjerg i Aabenraa ligger Føtex på Madevej, og her er man også blevet informeret om de trafikale ændringer med afspærring i tidsrummet fra klokken 12.00 til 18.00 søndag den 3. juli.

- Vi holder også åbent som normalt, og det må være forventeligt, at der kommer færre kunder i de pågældende tidsrum, men omvendt kan det måske også tiltrække andre kunder, der skal se rytterne køre forbi, siger Torben Hansen, der driftsleder i Føtex i Aabenraa.

Hos Føtex har man også planer om at lave noget ud over det sædvanlige på dagen.

- Vi pusler med nogle ideer for børn og familier på parkeringspladsen ved siden af tankstationen på Madevej, siger Torben Hansen.

Rema 1000 på Reberbanen i Aabenraa glæder sig til at Tour de France-rytterne kommer forbi. Arkivfoto: Jacob Schultz

Det gør man også hos Rema 1000, der ligger på Reberbanen centralt i Aabenraa, hvor der også vil være spærret af for biler.

- Det er meget sandsynligt, at vi laver en form for ekstraordinær aktivitet foran butikken, og vi holder selvfølgelig åbent og glæder os. Vi har også været på forkant med at få varer i hus, selv om der nok kommer færre kunder i løbet af de seks timer siger Finn Mikkelsen, der er købmand i Rema 1000.

Tour de France-rytterne kører ikke kun gennem Aabenraa. Turen går også til Felsted, hvor byens Spar-købmand også vil blive ramt af trafikale ændringer. Her vil der også være åbent på helt normal vis, og der vil også være forskellige former for aktivitet.

Vi holder helt sikkert åbent. Der skal mere til at lukke os.

Peter Hansen, købmand i Løvbjerg i Aabenraa

I det tidsrum, hvor de berørte områder er afspærret, vil der være omkørsel for bilister. Samtidig gør Aabenraa Kommune i sin skrivelse også opmærksom på, at det heller ikke vil være muligt at parkere langs løbsruten eller krydse den i det angivne tidsrum af hensyn til løbets afvikling.

Tour de France-ruten i Aabenraa Kommune

Tredje etape af Tour de France 2022 går gennem Aabenraa Kommune.

Den 182 kilometer lange etape starter i Vejle og slutter i Sønderborg.

Efter knap 124 kilometer ankommer rytterne til Aabenraa Kommune og starter med en bakkespurt i Genner.

Turen går videre mod Aabenraa by, og efter 149,7 kilometer i benene når rytterne til Felsted og fortsætter så mod Sønderborg.

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Flemming startede Fugebillen for 25 år siden - nu flyver han verden rundt

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Stigende energipriser rammer Arena Aabenraas badegæster

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kunne du tænke dig at se den nye politistation indefra? Nu har du chancen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

37-årig fængslet og sigtet for drab: Politiet var forbi tidligere på dagen

Ugeavisen Aabenraa

Grundene har ligget øde hen i 23 år: Nu bygger Anders og Kira som de første deres drømmehus

Ugeavisen Aabenraa

Forurening langt værre end forventet: Regionen renser forurenet grund i Aabenraas bymidte

Ugeavisen Aabenraa

Mere plads - mindre husleje: Change flytter over på den anden side af gaden

Ugeavisen Aabenraa

Se alle billederne fra den røde løber: IBC-elever til galla i glimmer, glitter og flotte biler

Ugeavisen Aabenraa

Supermarked kunne ikke løbe rundt: - Aabenraa er for lille

Ugeavisen Aabenraa

Årets hus i landsby har fået en gevaldig make-over

Annonce