Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Superstjernen Martin Jensens surrealistiske hverdag

27-årige Martin Jensen er én af verdens bedste dj's. Han lever lige nu sin drøm, hvor han konstant er på farten og spiller for mange tusinde over hele jorden. På fredag kommer han til Aabenraa og giver koncert på Ringriderpladsen. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
27-årige Martin Jensen er én af verdens bedste dj's. Han lever lige nu sin drøm, hvor han konstant er på farten og spiller for mange tusinde over hele jorden. Han glæder sig til at spille alle sine hits i Aabenraa, fortæller han i dette eksklusive interview i telefonen fra Stockholm.

Aabenraa: "Hvem fanden er Martin Jensen?"

Det er titlen på et dokumentarprogram i fire afsnit på DR3, men det er sikkert også et spørgsmål, som mange i Aabenraa og omegn har stillet sig selv de seneste måneder.

For hvem er ham der den unge gut, som bliver kaldt verdensstjerne og kommer og spiller til den gratis koncert, der er fredag aften til ringriderfesten.

Det er ikke hr. hvem som helst. Det er én af verdens bedste dj's, men navnet Martin Jensen siger ikke mange så meget. Det gør navnene på hans sange heller ikke altid, men når de bliver spillet, er genkendelsen ofte større.

En milliard streams har den 27-årige jyde nået på Spotify, og hans største hit "Solo Dance" står for over halvdelen. Han rejser jorden rundt og har blandt andet spillet for 85.000 på Wembley Stadion i London, men han kan gå på gaden uden at blive genkendt.

I dokumentarprogrammerne fortæller han om den manglende anerkendelse af, hvad han egentlig har opnået, men om tv-serien har hjulpet på det, ved han faktisk ikke - endnu. Det finder han først ud af i denne uge, når han igen er tilbage i Danmark for at spille koncerter.

- Jeg tror, at mange har fået en øjenåbner og finder ud af, at det faktisk er en dansker, som har lavet de her numre. Men jeg ved ikke hvor meget, de har gjort, for jeg rejser konstant denne sommer, siger han i telefonen fra Stockholm.

Blå bog

  • 27 år og født og opvokset i Sorring ved Silkeborg.
  • Har altid gerne villet være dj og havde blandt andet et mobildiskotek sammen med en kammerat i teenageårene.
  • Han er udlært entreprenør- og maskinmekaniker. Han arbejdede som sælger hos Sorring Maskinhandel, som faren Jørgen Jensen grundlagde i 1990, og det var meningen, at han skulle overtage virksomheden. Valget med at gå efter musikdrømmen betød, at han ikke talte med sin far i halvandet år.
  • Han slog igennem nummeret "Sí"i 2015 og udgav i 2016 sit største hit til dato "Solo Dance," som gjorde ham til den 56. mest streamede artist i verden med 500 millioner streams.
  • Samlet har han over en milliard streaminger på Spotify, og han er nummer 54 på listen over de 100 bedste dj's i verden. Det er det højeste for en dansk dj nogensinde.
  • Han er kæreste med irske Natasja, som han mødte i Bangkok for to år siden.
  • Har datteren Sofie på 8 år fra et tidligere forhold.
  • Dokumentaren "Hvem fanden er Martin Jensen?" kan ses på dr.dk
  • Martin Jensen kan opleves live i Aabenraa fredag den 5. juli, hvor der er gratis koncert med Bro, Ude af Kontrol, Toko og Martin Jensen til ringriderfesten. Det koster 30 kroner i entré at komme ind på pladsen.

Her er han lige nu i gang med at skrive nye sange efter en uge, hvor han bliver nødt til at kigge i kalenderen for at huske, hvor han egentlig har været henne. For når man er i Frankrig om fredagen, New York om lørdagen, Las Vegas søndag og mandag, i en flyver hjem om tirsdagen, i studiet med sangskrivere og producere om onsdagen, til fremvisning hos B&O om torsdagen og giver koncert i Slovenien og Frankrig i weekenden og så tilbage til studiet i Stockholm for at være kreativ, så kan man godt miste overblikket.

- Jeg har ikke sovet de sidste seks uger, men jeg gør det, jeg elsker. Jeg ved ikke, om jeg kan holde til det i længden, men jeg holder bare ved, fordi jeg brænder for det, og det gør, at jeg har energi til at stå op om morgenen og fortsætte, fortæller han.

Han virker også glad og griner meget og laver masser af sjov, selvom han har det, han kalder en surrealistisk hverdag.

- Der er mange overvældende ting hele tiden. Hvad er den vildeste oplevelse, jeg har haft? Personligt er det, at min datter blev født, men karrieremæssigt er der mange ting. At stå på Wembley Stadion foran 85.000 tilskuere, at skyde en musikvideo med den største artist i England lige nu - der er mange ting at vælge imellem. Det er klart, at du får nye standarder i forhold til begyndelsen for fire år siden. Da ville jeg have været så højt oppe og flyve over den seneste uges oplevelse, at du ikke ville kunne tale med mig. Men man vænner sig til det, og det bliver hverdag på en måde - en meget surrealistisk hverdag, forklarer Martin Jensen.

Lige nu er hverdagen delt op mellem studiet i Stockholm og turnéen, som blandt andet bringer ham til Aabenraa. Når man ser Kina, Tyskland, Sydfrankrig, Malta og Mexico på planen for koncerter denne sommer, tænker man, hvordan Aabenraa lige passer ind. Men sådan tænker Martin Jensen ikke.

- Hvorfor ikke Aabenraa? Hvis der er en god fest i Aabenraa, er jeg sikker på, jeg kan gøre den bedre. Det er min holdning, og det er så det, vi gør på fredag. Det er alle mine hits, en masse tung bas og syng med sange, for det er vigtigt i Danmark, siger den danske verdensstjerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Verdens bedste o-løbere skal dyste i Aabenraas snørklede gader: Du kan også løbe med

Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ordblinde Lars skriver sine dæmoner ud i sin første krimi: Selvfølgelig skulle den foregå i ungdommens Aabenraa

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Nu skal årets mester findes: Afgørelsens time i løb på Padborg Park

Ugeavisen Aabenraa

Her får du overblikket: Det kan du opleve i Aabenraa i efterårsferien

Ugeavisen Aabenraa

Løvbjerg forvandler grillbar til flaskerum: Giver flere fordele til kunderne

Ugeavisen Aabenraa

Tommy blev ved med at prikke til chefen: Nu har han fået opfyldt drømmen om at blive selvstændig ved at købe chefens klinikker

Ugeavisen Aabenraa

Ingen adgang for voksne: Restaurant Bloom var børnenes for en aften

Ugeavisen Aabenraa

Juletog bliver til spøgelsestog: Kører i gågaden til Halloween

Ugeavisen Aabenraa

Efter 11 år på Storetorv er det slut: Julehjertebyen flytter

Ugeavisen Aabenraa

Efter endnu en aften med et fyldt Storetorv: Nu bliver Kim Larsen-fællessang en tradition

Ugeavisen Aabenraa

Opbakningen halter: Husk at din støtte kan give resultater og lokal stolthed

Ugeavisen Aabenraa

225 gæster overvældede direktør: Havnen åbner helt sikkert dørene for naboerne igen

Ugeavisen Aabenraa

Kommunens arkitektur blev hædret: Hængende Ly løb med to priser

Ugeavisen Aabenraa

Sønderjysk topatlet må vende hver en krone: Søger efter sponsorer for at nå stort OL-mål

Ugeavisen Aabenraa

10. Aabenraa ramt af stor nedgang i elevtallet: Efterskolerne trækker ekstra i år

Ugeavisen Aabenraa

Efter syv måneders vejarbejde: Nu åbner Løgumklostervej snart igen

Ugeavisen Aabenraa

Se video og billeder: Kim Larsens sange fik hyggen frem i regnvejret

Ugeavisen Aabenraa

Bind og Bloom inviterer børnene på fin middag: Overskuddet går til udsatte børn og unge

Ugeavisen Aabenraa

Hvor er den gode legeplads i byen? Børnefamilierne mangler et samlingssted i Aabenraa

Ugeavisen Aabenraa

Man skal selv tage initiativet, lyder det gode råd fra en by på landet: I Kliplev sørger de selv for nye legepladser

Ugeavisen Aabenraa

Kenneth får altid det samme spørgsmål fra sine børn på 4 og 7 år: Far, hvor er de gode legepladser henne?

Ugeavisen Aabenraa

Jane har givet sig selv en udfordring: Skal gå en maraton på god grundform og stædighed

Ugeavisen Aabenraa

2 år, 3 måneder og 13 dage efter: Endelig fik skyttebrødre en ny konge

Annonce