Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Svup-svup: Kommune vil kortlægge de våde fodboldbaner

Fodboldspillerne i Løjt oplever store problemer med våde baner. Dog ikke så slemt som på billedet her, som er fra Løgumkloster. Arkivfoto: André Thorup
På flere idrætsanlæg rundt omkring kæmpes der med dårlige baneforhold, og særligt slemt er det, når der falder store mængder regn. Nu vil kommunen lave en analyse over, hvor der trænger.
Annonce

Aabenraa: De store mængder vand, der faldt sidste forår, var hårde ved flere af kommunens fodboldbaner.

I eksempelvis både Løjt og Høje Kolstrup ærgrer de sig over dårlige drænforhold, og for Løjts vedkommende stod det i foråret så slemt til, at man var nødt til at aflyse de første to hjemmekampe, fordi banerne ikke var klar.

Senest har halinspektør Steffan Bork Nielsen, der har tre 11-mandsbaner og et område med 5-mandsbaner under sin kommando, søgt om 562.000 kroner til et nyt drænanlæg fra kommunens akutpulje. Men de penge må folkene i Løjt indtil videre spejde langt efter, da den pulje kun består af 100.000 kroner. De penge går i stedet til Bov Svømmehal, der har brug for et nyt klordoseringsanlæg.

Men kommunen bruger nu anledningen til at kigge på baneforholdene generelt i kommunen.

- Vi har aftalt, at projektet i Løjt indgår i prioriteringen, når vi har kigget på forholdene overordnet i kommunen. For der er vist nogle flere baner, der har de samme udfordringer, siger formand i kultur- og fritidsudvalget, Lars Kristensen (V).

Annonce

Forholder mig neutralt

Stig Werner Isaksen, direktør på området, supplerer:

- Vi kigger på hele kommunen og får lavet en analyse. Bagefter kommer vi med forslag til en eventuel rækkefølge over, hvordan man kan bruge pengene, hvis det er det, man vil. Men Løjt får ikke penge fra årets pulje.

Det har halinspektøren i Løjt ikke de store kommentarer til.

- Jeg forholder mig neutralt og tager det, som det kommer, siger Steffan Bork Nielsen.

På seneste møde i kultur- og fritidsuvalget lagde man sig i øvrigt fast på de vedligeholdelsesopgaver, man vil støtte i 2020. Her er der, foruden projektet i Bov Svømmehal, tale om udskiftning af brusere i Grænsehallernes omklædningsfaciliteter, isolering af gavl, udskiftning af porte og renovering af fem omklædningsrum i Kliplevhallen og renovering af nogle omklædnings- og toiletfaciliteter i Arena Aabenraa. Desuden skal Tinglev Fritidscenter have renoveret toiletter mellem skole og hal.

I alt gives der 740.000 kroner i tilskud fra en pulje til større og mindre vedligeholdelsesopgaver i hallerne samt altså 100.000 kroner fra akutpuljen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce