Annonce
Sønderjylland

Sygehus nomineret til pris: Ordentlig oplæring styrker trivslen

Sygeplejerske og arbejdsmiljørepræsentant Tine Erlandsen var én af dem, der forleden fortalte kronprins Frederik om arbejdet på Sygehus Sønderjylland akutsygehus Aabenraa, da han åbnede det nye akutsygehus. Her er de på en traumestue på fælles akut modtagelsen, som er blevet nomineret til en arbejdsmiljøpris for deres indsats for at styrke oplæring af nyuddannede og dermed den generelle trivsel. Foto: Sygehus Sønderjylland
På fælles akutmodtagelsen på Sygehus Sønderjylland fik nyuddannede kun en kort oplæring, før de skulle arbejde med nogle af de mest syge patienter. Nu har sygehuset næsten tredoblet oplæringsperioden, og samtidig er trivslen steget markant. Derfor er afdelingen nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2020.
Annonce

Aabenraa: I 2017 fik de et påbud af Arbejdstilsynet for et dårligt arbejdsmiljø. I dag tre år senere er fælles akutmodtagelsen (FAM) på Sygehus Sønderjylland akutsygehus Aabenraa blevet nomineret til arbejdsmiljøprisen i kategorien unge og nyansattes arbejdsmiljø.

Det skriver Arbejdsmiljørådet i en pressemeddelelse.

På tre år har afdelingen nemlig formået at vende den dårlige udvikling ved at bruge flere ressourcer på at oplære de nyuddannede, der bliver ansat på FAM, og det har hurtigt vist sig at være en god investering.

- Alle arbejdspladser har en vigtig opgave med at tage godt imod nye medarbejdere, og der er helt sikkert mange, som vil kunne lære meget af erfaringerne fra FAM. Afdelingen har formået at løse denne vigtige opgave gennem et tæt samarbejde mellem ledelse og medarbejdere, siger formand for Arbejdsmiljørådet, Cristina Lage.

De ansatte på FAM oplevede i 2017 en stor arbejdsmængde, et højt tidspres og mange sygemeldinger, og så var der ubesatte sygeplejestillinger. Men afdelingen fik kun ansøgninger fra nyuddannede, og der var kun ressourcer til at lære dem op i tre uger uden for vagtplanen.

Økonomisk hjælp fra regionen betød, at der var midler til at forbedre oplæringsprogrammet for nyuddannede sygeplejersker. Det blev besluttet, at de nyuddannede kunne få to måneders oplæring i stedet for de tre uger, der var normen. Og det gav mere overskud.

- De har fået en god ballast, inden de skal stå på egne ben. Det faste personale har mere overskud til at lære fra sig. De står ikke alene med noget, og de knækker ikke nakken, siger arbejdsmiljørepræsentant og sygeplejerske Tine Erlandsen i pressemeddelelsen.

Fælles akutmodtagelsen

  • Fælles akutmodtagelsen (FAM) på Sygehus Sønderjylland modtager cirka 110 patienter pr. døgn.
  • Afdelingen har cirka 160 ansatte og er en del af Sygehus Sønderjylland, der også har aktiviteter i Sønderborg og Tønder.
  • Foruden FAM er Bornholms Hospital og Einar Kornerup A/S nomineret til arbejdsmiljøprisen i kategorien unge og nyansattes arbejdsmiljø.
  • Arbejdsmiljøprisen uddeles af Arbejdsmiljørådet til fire arbejdspladser, som gør noget særligt for arbejdsmiljøet, og som kan inspirere andre.
  • Vinderne af Arbejdsmiljøprisen 2020 kåres tirsdag den 21. april i DGI-byen i København.
Annonce

Som ringe i vandet

Indsatsen for de nyuddannede spreder ringe i vandet, og den generelle trivsel på afdelingen er steget som konsekvens. - Man kan mærke, at det er et personale fyldt med overskud og glæde. Der er plads til at have noget humor i hverdagen. Det faste personale har mere overskud til at lære fra sig. Vi er meget stolte af at have klaret os gennem den svære periode. Det giver os en fællesskabsfølelse, og vi er godt rystet sammen, siger Tine Erlandsen.

Sygehus Sønderjylland er den eneste virksomhed med hovedsæde i det syd- og sønderjyske, der er nomineret.

- Det er vi stolte af, men det er også et udtryk for, at vi har et stort fokus på netop arbejdsmiljø. Det skal være godt at gå på arbejde på Sygehus Sønderjylland, også selv om der er travlt, og derfor har vi også arbejdsmiljøet som en prioriteret indsats i alle afdelinger. siger Peter Fosgrau, der er administrerende direktør på Sygehus Sønderjylland.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce