Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Tilbage i mørket: publikum søger igen teater-oplevelser

Formand for teater i aabenraa, Allan Bruhn, er fortrøstningsfuld med det nye koncept. Publikum viser interesse for teater-oplevelser - og det sælger billetter. foto: Timo Battefeld
Ny sæson, nyt repertoire – en ny måde at gøre tingene på og et nyt publikum. Det er på mange måder en ny begyndelse for teater i aabenraa, hvor formand Allan Bruhn i denne sæson kan konstatere et stigende antal solgte billetter til foreningens forestillinger.
Annonce

Aabenraa: Ny sæson, nyt repertoire – en ny måde at gøre tingene på og et nyt publikum. Det er på mange måder en ny begyndelse for teater i aabenraa, hvor formand Allan Bruhn i denne sæson kan konstatere et stigende antal solgte billetter til foreningens forestillinger. Svag, godt nok, men stadig en stigning.

Det har indtil nu været tilfredsstillende, siger Allan Bruhn ud fra de første erfaringer med de ændringer, der er blevet foretaget. Vel vidende, at han på det punkt formentlig er lidt klogere ved sæsonens slutning.

For teater i aabenraa har skruet på en del knapper for netop at vende en ellers kedelig udvikling med faldende tilskuertal.

Én af punkterne i fremtids-planen er at satse på et yngre publikum med et program, der henvender sig til netop denne målgruppe - uden at lade stampublikummet i stikken.

- Det kan lade sig gøre, fordi vi går op i antal forestillinger. Tidligere havde vi typisk 10 forestillinger på en sæson - i 20/21 kommer vi op på 17 forestillinger. Så der er stadig et rigt udvalg af forestillinger til alle. Det koster – det ved vi. Det nye publikum kommer jo ikke springende fra dag 1. Det tager 2-3-4 år, inden vi får etableret os med det nye publikum, siger Allan Bruhn.

teater i aabenraa byder på 14 forestillinger og 16 opførelser herunder også både på Nygadehuset og Biblioteket. Der er humor, professional dans, sort komedie, nærværende aktuelt om “Europa”, som Mungo Park opfører tirsdag, 21. januar. foto: Mungo Park
Annonce

Ud til publikum

Desuden har teater i Aabenraa samtidig ”flyttet” scenen ud i byen og spillet flere forestillinger på steder, der normalt ikke byder på teater. Som eksempel nævner formanden NygadeHuset og biblioteket, ligesom Aabenraa Statsskole har haft besøg af teater-grupper.

- Vi rykker ud til de steder, hvor de unge er. Mange af dem aner jo ikke, hvad teater er for noget. Det skal vi have lært dem, for det er et vigtigt led at få dem i tale. Og vi har allerede nu fået rigtig god respons. Det, jeg hører – og det, jeg oplever med de nye, vi får ind, de er ret begejstret. Så det giver grund til optimisme, fortæller Allan Bruhn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce