Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Tilskuere går glip af ræs: Padborg Park-løb må køres for lukkede porte

Der bliver ingen tilskuere til det kommende løb på Padborg Park. Ejer Tom Pedersen krydser fingre for, det er anderledes, når der 10.-11. oktober er Padborg Park Finale-løb. Arkivfoto: Lene Esthave
Lørdag skulle der have været kørt Night Race på Padborg Park, men det er droppet. I stedet køres der i dagtimerne, og publikum må nøjes med at følge med på nettet.
Annonce

Padborg: Sidste år var der publikumsrekord, da Padborg Park inviterede til Night Race. 6000 tilskuere fulgte i aftenmørket finaleløbene på den sønderjyske motorsportsbane.

Sådan bliver det ikke i år. Ejeren af Padborg Park, Tom Pedersen, der ligeledes er promotor for de tre løbsserier Super GT, Legend Cup og Danish Endurance Championship, har opgivet at få lov til at lukke publikum ind i den kommende weekend.

Der er stadig et maksimalt antal på 500, der gælder hér, og det rækker ikke til, at flere end de knap 150 kørere, deres mekanikere og de nødvendige officials kan få adgang. Og det endda kun lige akkurat.

- Jeg håber stadig, det kan lade sig gøre, at vi af myndighederne får lov til at lukke 200-300 flere ind. Det har vi lavet en plan for, hvordan vi kan håndtere. For det er svært for kørerne ikke at måtte have flere med, forklarer Tom Pedersen, der - når der nu alligevel ikke er nogen tilskuere - har besluttet at droppe aftenkørslen.

Annonce

Satser på fem afdelinger

Det sparer ham 70.000 kroner til lys, og det er værd at tage med i den situation, banen og løbsserierne står i.

- Det er jo publikum, vi tjener på. Men vi er også nødt til at holde gang i noget motorsport på en eller anden måde. Kørerne vil gerne ud at køre, og de har også nogle sponsorer, de skal tage hensyn til, forklarer han baggrunden for at gennemføre løbet, selv om det bliver for tomme tribuner.

Kongeklassen, Super GT, kørte også et lukket løb tilbage i juli, og Tom Pedersen satser på, at der trods alt kan gennemføres fem afdelinger i alt. De sidste tre på Ring Djursland, igen på Padborg Park og endelig på Jyllandsringen.

- Til de sidste løb får vi forhåbentlig tilskuere på, men nu må vi jo se, siger Tom Pedersen.

Ud over Super GT-klassen køres også Special Saloon Car, Formula 4/5, Legend Car Cup, 1600 Challenge, Seven Racing og DEC.

Løbene streames direkte

  • Selv om lørdagens Light Race-løb, som Tom Pedersen har omdøbt det til, køres uden tilskuere, så vil det være muligt at følge med alligevel.
  • Løbene bliver streamet direkte på YouTube, og man kan finde link til både via www.super-gt.dk, Super GT's og Padborg Parks Facebook-sider.  
  • Lørdag køres der fra klokken 9 til 16, og på Padborg Parks hjemmeside - www.padborgpark.dk - kan man finde tiderne for de forskellige løb.


Der er kommet lidt mere gang i de private arrangementer på banen, men vi mangler stadig tyskerne, og de danske ting er stadig kun på 60-70 procent af, hvad de plejer at være.

Tom Pedersen, ejer af Padborg Park


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce