Annonce
Genforeningen

To sønderjyske gæster rørt til tårer ved gallaforestilling: - Det var en helt speciel aften

Det begyndte lidt forkert for Nina og Henrik Loff fra Krusmølle, som fik sat sig på de forkerte pladser i Det Kongelige Teater. Men det blev en mindeværdig oplevelse at deltage i gallaforestillingen i Det Kongelige Teater. Foto: Søren Gylling
Gallaforestillingen i Det Kongelige Teater var ikke kun underholdning for gæsterne. Det var en aften fyldt med store følelser og fantastiske oplevelser, som gav mindst to af gæsterne en masse med hjem. Dorthe Hilbig og Nina Loff, Aabenraa, var begge meget begejstrede dagen derpå.
Annonce

København:De var begge to meget beærede over at være inviteret som repræsentanter for Sønderjylland til gallaforestillingen i Det Kongelige Teater fredag aften.

Og aftenen, som var starten på markeringen af 100-året for Genforeningen, indfriede samtlige forventninger for eventmanager i Aabenraa, Dorthe Hilbig, og Nina Loff fra kulturstedet Krusmølle ved Aabenraa.

Dagen derpå kunne de fortælle om en aften, som ikke kun var fyldt med flotte oplevelser. Det var også en aften, som fik tårerne frem.

- Det var helt fantastisk. Jeg har aldrig set en ballet før og blev helt bjergtaget af, hvordan syv dansere kan fortælle historien om Genforeningen uden at sige noget. Jeg fik også en stor klump i halsen, da vi til sidst alle sang "I Danmark er jeg født." Det var så smukt, at jeg måtte knibe en tåre, fortæller Dorthe Hilbig.

Nina Loff måtte også flere gange tørre øjnene, for aftenen var ikke kun fyldt med underholdning. Gallaforestillingen begyndte med en tale af statsminister Mette Frederiksen, og hun sagde noget, som satte sig dybt i Nina Loff.

- At flertallet accepterede mindretallet, og mindretallet accepterede flertallet. Det var en flot vending, som rammer Genforeningen godt ind. At vi er det eneste land i verden, hvor det er sket uden konflikt og uden vold, men i fredelig sameksistens, siger Nina Loff.

Hun gik fra Det Kongelige Teater med en fornemmelse af, at Genforeningen har betydet meget for mange mennesker.

- Der var nogle enormt stærke nationalsange og så var der visuelle effekter med billeder fra Genforeningen for 100 år siden, og det virkede enormt stærkt. Det var så stort og mindeværdigt, fortæller hun.

Dorthe Hilbig var helt oppe i skyerne dagen efter gallaforestillingen. Hun synes, det havde været en fantastisk oplevelse, som indfriede alle hendes forventninger. Foto: Søren Gylling
Annonce

Vi er stolte af at være sønderjyder

Nina Loff blev derfor ikke kun underholdt fredag aften. Hun fik også noget med hjem, som hun tænkte og reflekterede over, efter forestillingen var slut.

- Hvor vigtigt det her er. Vi skal være glade og stolte over at være danskere. I Sønderjylland er vi bevidste om fortiden. Vi er stolte af at være sønderjyder, og at det forpligter at være dansk. Det skal gerne sprede sig til resten af landet. At vi bruger alt det gode, der er ved at være dansker. Det danske flag, men også de danske værdier som åbenhed, gæstfrihed, hjertelighed og hygge. At vi åbner op og byder folk velkommen med de værdier, siger hun.

Markeringen af 100-året for Genforeningen fortsætter i København søndag den 12. januar, hvor Grænseforeningen og Københavns Stift arrangerer festgudstjeneste i Vor Frue Kirke.

På den røde løber fandt sønderjyderne hurtigt hinanden og hyggede sig, inden dørene blev åbnet. Her er det Nina og Henrik Loff, der tager en selfie sammen med Vivian Andresen, som er gift med Aabenraas borgmester Thomas Andresen. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce