Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Tom bygning får nyt liv: Netto bygger ny stor butik i Aabenraa

Den tidligere Fakta-bygning på hjørnet af Løgumklostervej og Vestvejen har stået tom i to år. Nu flytter Netto ind, men først skal der bygges om og til, så butikken bliver på 1200 kvadratmeter. Foto: Mette Christine Schulz
To år efter Fakta lukkede på hjørnet af Løgumklostervej og Vestvejen får den tomme bygning nyt liv. Netto er i gang med at bygge om og håber at åbne i slutningen af året.

Aabenraa: I to år har den stået tom og forladt, men nu får den tidligere Fakta-bygning på hjørnet af Løgumklostervej og Vestvejen nyt liv.

Netto har overtaget bygningen og har allerede revet nabobygningen ned, da den eksisterende bygning skal udvides med 455 kvadratmeter, så byens nye Netto-butik ender med at blive på 1200 kvadratmeter.

Dermed forlader Netto efter mange år det lille center på den anden side af Løgumklostervej, og det er der en helt bestemt grund til, fortæller udviklingsdirektør i Salling Group, som ejer Netto, Carsten Hadsbjerg.

Annonce

- Det er beliggenheden. Tiden er løbet fra den beliggenhed, vi har nu. Før lå der et supermarked på hjørnet, og det var med til at trække en masse kunder til området, da man havde synergien med begge butikker, men den er væk, efter Kiwi lukkede. Med flytningen af Netto får vi en beliggenhed, vi ikke kan få bedre i Aabenraa, forklarer han.

Store forventninger

Håndværkerne er flyttet ind i den tidligere Fakta-butik og er i gang med at rive ud. Der skal også arbejdes hurtigt, for planen er stadig, at Netto skal nå at åbne i år.

- Det er planen lige nu, at den nye butik skal åbne i slutningen af året. Derfor skal der også fuld skrue på, så vi kan nå det, fortæller Carsten Hadsbjerg.

Han og resten af Salling Group har store forventninger til den nye butik.

- Vi forventer, at det bliver metropolen i Aabenraa. Der, hvor folk mødes. Vi får en butik, der ligger lige ved indgangen til byen og som sagt kan vi ikke få en bedre placering i Aabenraa, så jeg er stensikker på, at det bliver stedet, hvor man handler i Aabenraa, siger han.

Ud over ombygning og tilbygning af den nuværende bygning skal der også gøres et større stykke arbejde udendørs.

Nabobygningen på Lille Kolstrup, som indtil sidste år rummede Lille Kolstrup Genbrug, er revet ned. Nu skal de to grunde planeres, da der er over tre meter forskel, inden bygningen bliver udvidet. Foto: Mette Christine Schulz

Nabobygningen, som indtil til sidste år rummede Lille Kolstup Genbrug, er blevet revet ned. Der er en forskel på over tre meter mellem de to grunde, og der skal nu planeres ud, så bygningen kan udvides, og der kan laves parkeringspladser.

Annonce

Mere varme og plads

Indenfor får aabenraaerne også en ny Netto-butik. Kæden har i løbet af de sidste år testet ny indretning, og 140 af Nettos 520 butikker i Danmark er allerede blevet lavet om til det, der i Salling Group bliver kaldt version 3.0.

Den nye Netto-butik bliver indrettet helt anderledes end den nuværende butik i Aabenraa. Hvor den er meget klinisk hvid, bliver den nye butik mere varm og bliver indrettet med træ og i nordiske farver. Samtidig bliver frugt og grøntafdelingen rykket op forrest i butikken. Foto: Ulrik M. Eriksen/Salling Group

- Det vil blive en helt anden indkøbsoplevelse i forhold til det, kunderne kender. Den bliver indrettet i nordiske farver, hvor vi bruger træ og meget mere lys. Den gamle Netto-butik er mere klinisk hvid i det, men i den nye butik kæler vi mere for det med mere mørke nordiske farver, som giver en mere varm butik, forklarer Carsten Hadsbjerg.


Vi forventer, at det bliver metropolen i Aabenraa. Der, hvor folk mødes. Vi får en butik, der ligger lige ved indgangen til byen og som sagt kan vi ikke få en bedre placering i Aabenraa, så jeg er stensikker på, at det bliver stedet, hvor man handler i Aabenraa

Carsten Hadsbjerg, udviklingsdirektør i Salling Group


Kunderne i Aabenraa kan også glæde sig til at få mere plads at handle ind på, da selve butiksarealet i den nye butik bliver udvidet med 200 kvadratmeter.

- Det betyder også, at vi får plads til flere varer, fortæller udviklingsdirektøren.

Netto

  • Netto er en del af Salling Group, der er 100 procent ejet af Salling Fondene.
  • Salling-navnet kommer fra stifteren Herman Salling og var også navnet på den allerførste butik, som hans far Ferdinand åbnede i Aarhus i 1906.
  • Med i Salling Group hører også Bilka, føtex, Salling stormagasinerne, Wupti, Skagenfood og Starbucks og Carl’s Jr, som de er franchise-tager på i Danmark.
  • Den første Netto-butik åbnede på Godthåbsvej den 1. april 1981. Siden er kæden ekspanderet til i dag at tælle mere end 500 butikker over hele Danmark. Netto er dermed landets største dagligvarekæde.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester vil ikke kede dronningen med historiske detaljer: Hun skal høre, hvordan det er at være sønderjyde med stort S

Annonce