Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Torben er glad for det lille skub fra sundhedscentret

Torben Jensen kom i kontakt med sundhedscentret i februar og har allerede tabt syv kilo. Foto: Bente Staugaard
Torben Jensen på 57 står til at skulle være på arbejdsmarkedet i 11 år mere. Han er glad for hjælpen til at klare udfordringerne med KOL og begyndende type 2-diabetes.

AABENRAA: I længere tid har det ligget lige på vippen til type 2-diabetes, hver gang Torben Jensen fra Rødekro var hos lægen for at få målt sit blodsukker.

Men for nylig var tallet tallet så for højt, og han fik stillet diagnosen diabetes 2. I forvejen har han i nogle år haft lungesygdommen KOL.

Men begge dele er der ved at komme styr på takket være hjælpen fra kommunens sundhedscenter i Rødekro.

Annonce

- Jeg kom derud i februar og havde min kone med første gang, for vi skulle jo til at lægge kosten om derhjemme. Konen har ikke brug for at tabe sig, så hun spiser stadig smør, men ellers spiser vi sundt begge to, og jeg har allerede tabt syv kilo, fortæller Torben Jensen.

Han har dyrket både håndbold og løb i sine yngre dage, men de sportslige udfoldelser hørte op, da han for ti år siden overtog værtshuset Dinos Place i Rødekro.

- Det var jo aftenarbejde, og det er ikke sundt. Når jeg kom hjem klokken to om natten, spiste jeg et ordentligt måltid, og det kunne efterhånden ses.

Motion og gåture

Nu har Torben lukket værtshuset, og han er klar til en sundere livsstil blandt andet med besøg i motionscentret. Under corona-nedlukningen har han måttet nøjes med gåture.

- Vi er faktisk gode til at komme ud og gå, selv om man jo har tendens til at blive hjemme, når det regner, siger Torben, som er glad for de gode råd fra sundhedscentret.

- Jeg vil  virkelig gerne leve sundere, så jeg var nok begyndt på det - også uden sundhedscentret. Men det er helt klart nemmere med de råd, man får. Det er godt med sparring med professionelle, som puffer lidt til en. De er også gode til at følge op på tingene, fortæller Torben.

Annonce

Sundere livsstil

Han har også brugt de seneste måneder på at tage buskørekort, og han har udsigt til et job hos Sydtrafik.

- Jeg har stået op i mange år, så det her bliver jo noget helt andet, siger Torben, som er indstillet på, at det nye job skal gå hånd i hånd med en sundere livsstil.

Cigaretterne er dog ikke helt lagt på hylden endnu, men Torben Jensen arbejder på det.

- Jeg har droslet ned med rygningen, men jeg er bange for, at det ikke vil lykkes at tabe mig, hvis jeg også stopper med at ryge. Derfor vil jeg gerne godt ned i vægt, inden jeg kvitter cigaretterne, forklarer han.

Målet er at smide yderligere 20 kilo.


Det er godt med sparring med professionelle, som puffer lidt til en. De er også gode til at følge op på tingene,

Torben Jensen, Rødekro
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Borgmester vil ikke kede dronningen med historiske detaljer: Hun skal høre, hvordan det er at være sønderjyde med stort S

Annonce