Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Tre profiler fra oprykningen forlænger: SønderjyskEs ligakvinder holder fast i de bærende kræfter

Sofie Schelde-Rasmussen (til venstre) har været i SønderjyskE siden 2019, og har desuden også spillet ungdomshåndbold i klubben. Alberte Stenderup (i midten) kom til klubben fra Gudme HK i 2020, mens Sarah Dalsgaard Paulsen har været en enkelt sæson i klubben. Foto: SønderjyskE
SønderjyskEs håndboldkvinder er godt i gang med at sammensætte holdet til den kommende sæson i landets bedste række. Nu har tre af de største profiler forlænget deres kontrakter med klubben, men cheftræneren mangler stadig at få en vigtig brik på plads, før pulsespillet er komplet.

Aabenraa: Det er efterhånden to måneder siden, at champagnepropperne sprang i en propfyldt Arena Aabenraa, da håndboldkvinderne fra SønderjyskE sikrede sig oprykningen til landets bedste række efter seks års fravær.

Siden har forberedelserne til den kommende sæson været i fuld gang, og nu kan klubben så præsentere kontraktforlængelser med tre af de største profiler. Målvogter Alberte Stenderup og playmaker Sofie Schelde-Rasmussen binder sig til klubben frem til sommeren 2024, mens holdets topscorer, Sarah Dalsgaard Paulsen, nu er at finde i den lyseblå trøje frem til 2025.

Sidstnævnte havde også kontrakt for næste sæson, men allerede nu er parterne blevet enige om at forlænge samarbejdet med to år.

Annonce

Cheftræner og sportschef Peter Nielsen er glad for, at han nu har papir på tre af sine bærende kræfter i de kommende sæsoner. Han ser et stort, uforløst potentiale hos de tre, som han håber kan blive forløst, når de kommer op og spiller mod de allerbedste.

- Nu har jeg arbejdet med Sofie og Alberte i to år, og jeg synes, de har meget mere i sig. Nu kommer de op og bliver matchet på et højere niveau, og jeg er meget sikker på, at de kommer til at tage nogle store spring, når de spiller mod nogle, der er bedre, siger Peter Nielsen.

Det siger spillerne om deres nye kontrakter

Sofie Schelde-Rasmussen - 21 år, forlænger til 2024:

- Jeg er utrolig glad for, at jeg igen næste år skal være en del af det setup, vi har her i Aabenraa. De seneste tre år i SønderjyskE har været med til at udvikle mig både på og uden for håndboldbanen, og jeg håber selvfølgelig på, at dette vil fortsætte. Det er en fornøjelse at indgå i et træningsmiljø, der er så professionelt og godt.

Sarah Dalsgaard Paulsen - 24 år, forlænger til 2025:

- Jeg har valgt at forlænge yderligere i SønderjyskE til 2025, fordi jeg allerede på en halv sæson føler, at det er den rette klub for mig lige nu og nogle år frem. Vi træner rigtig godt, og jeg har indtil nu haft det super godt, hvor jeg føler, at jeg har en god rolle på holdet, hvor jeg også kan tage noget ansvar. Vi har gjort det rigtig godt indtil nu, men jeg er også sikker på, at det vil give mange gode håndboldoplevelser at blive i SønderjyskE, som jeg vil have glæde af i min håndboldkarriere.

Alberte Stenderup Rasmussen - 24 år, forlænger til 2024:

- Jeg trives rigtig godt i klubben og har de seneste to sæsoner kunnet mærke det på mit spil. Vi har en god gruppe med dygtige holdkammerater og trænere, der udfordrer én både som spiller og menneske, og det er noget, der gør, at jeg ser frem til hver træning. At være et sted, hvor jeg føler mig hjemme, er grunden til, at jeg har valgt at forlænge med SønderjyskE, og jeg glæder mig til at prøve mig selv af med klubben i landets bedste række.

Vigtigt at beholde grundstammen

Når et hold som SønderjyskE rykker op i den bedste rækker, kræver det forstærkninger udefra, hvis det skal klare sig mod de bedste hold i landet. Det gør det dog ikke alene. For Peter Nielsen er det utrolig vigtigt at holde sammen på størstedelen af det hold, som sikrede oprykning og kender hinanden gennem flere år.

- Nu har vi haft en god sæson, hvor vi vundet rigtig meget og haft det sjovt. Vi har et fællesskab om noget, men nu bliver det også svært, fordi vi kommer til at tabe nogle kampe. Det giver en helt anden dynamik på et hold, og når man kender hinanden godt over flere år, så er det nemmere at tage de konflikter, der kommer, siger Peter Nielsen.

Der er nu 10 af de faste spillere fra SønderjyskEs oprykkerhold, der også har kontrakt med klubben i den næste sæson i ligaen. Derudover kommer U19-spillerne Tine Geertsen og Karoline Petz også op og træner mere fast med ligatruppen.

Annonce

En vigtig bræk mangler

Selvom Peter Nielsen efterhånden har lagt puslespillet til den kommende sæson, så er der forsat én vigtig brik, der mangler at falde på plads. I den forgangne sæson har holdet ikke haft en egentlig venstrehåndet bagspiller, og det står derfor øverst på cheftrænerens ønskeseddel.

SønderjyskE har indtil videre præsenteret tre nye spillere til den kommende sæson i ligaen. Venstrebacken Olivia Simonsen kommer til klubben fra Herning-Ikast Håndbold, mens playmakeren Louise Ellebæk og højrefløjen Lea Hansen begge kommer til fra Silkeborg-Voel.

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Flemming startede Fugebillen for 25 år siden - nu flyver han verden rundt

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Stigende energipriser rammer Arena Aabenraas badegæster

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kunne du tænke dig at se den nye politistation indefra? Nu har du chancen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

37-årig fængslet og sigtet for drab: Politiet var forbi tidligere på dagen

Ugeavisen Aabenraa

Grundene har ligget øde hen i 23 år: Nu bygger Anders og Kira som de første deres drømmehus

Ugeavisen Aabenraa

Forurening langt værre end forventet: Regionen renser forurenet grund i Aabenraas bymidte

Ugeavisen Aabenraa

Mere plads - mindre husleje: Change flytter over på den anden side af gaden

Ugeavisen Aabenraa

Se alle billederne fra den røde løber: IBC-elever til galla i glimmer, glitter og flotte biler

Ugeavisen Aabenraa

Supermarked kunne ikke løbe rundt: - Aabenraa er for lille

Ugeavisen Aabenraa

Årets hus i landsby har fået en gevaldig make-over

Annonce