Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Tyskere køber bolig i det danske grænseland som aldrig før

Lena Schmüsers tosprogede opvækst har en stor effekt på den tryghed, de tyske købere oplever, når de kontakter hende for at blive husejer i Danmark. Privatfoto
I dag sælger Nybolig i Padborg og Gråsten hele 50 procent af deres boliger til tyske købere. De har dagligt mellem 10-20 henvendelser i snit fra potentielle tyske købere.

Padborg: Boligmarkedet var helt i bund, da Lena Schmüser som praktikant kom til Nybolig i Padborg og Gråsten i 2014.

- Ole sagde direkte til mig: Jeg ved ikke, hvad jeg skal sætte dig til, der er ikke noget at lave, fortæller Lena Schmüser.

Til Ole Jepsens og Lena Schmüsers held havde hun allerede snuset til livet som ejendomsmægler i Hamborg, og da Nybolig i Padborg og Gråsten ikke har samme opland i Danmark som almindelige mæglere har, måtte de udnytte deres position som mægler i grænselandet.

Annonce

Lena startede med at lægge samtlige boliger på immobilienscout24, en tysk portal for boligsøgning, bare for at gøre et eller andet.

Resten er historie. Succeshistorie.

Vild stigning af tyske købere

Lena Schmüser og Ole Jepsen oplevede nemlig, at der var stor interesse for at købe hus i Danmark. Interessen var så stor, at de i 2015 kunne præstere et salg på hele 13 procent til tyske købere.

Det tal er steget voldsomt de sidste fem år. I dag sælger Nybolig i Padborg og Gråsten hele 50 procent af deres boliger til tyske købere. De har dagligt mellem 10-20 henvendelser i snit fra potentielle tyske købere.

Nybolig Padborg og Gråsten samles til én forretning i Padborg, og tidligere filialdirektør i Sydbank Andreas Thomsen Nøhr bliver nye partner som led i et generationsskifte, når Ole Jepsen går på pension i 2022. Andreas Thomsen Nøhr ser frem til at blive partner i Nybolig Padborg sammen med Lena Schmüser, indtil for nylig Dahlgaard, der er kendt fra DR-programmet Hammerslag. PR-foto

Spørger man Lena hvem den typiske tyske køber er, smiler hun stort og siger: - Det kan jeg ikke fortælle dig, for de er vidt forskellige.

Det viser sig, at køberkartoteket spænder vidt; lige fra de ferieglade tyske turister, der har holdt deres ferie i Danmark igennem en årrække og nu vil rykke deres liv til Danmark, over til det ældre segment, der køber hus til alderdommen, til lastbilchaufføren der vil tættere på sin arbejdsplads, og der er endda også helt unge mennesker i starten af tyverne, der vælger et hus og betaler kontant.

- De eneste huse, der fortrinsvist går til danskere, er de meget luksuriøse huse. Der er noget skatteteknisk med dobbeltbeskatning i Tyskland, når man er selvstændig i Tyskland, som gør at det nogle enkelte gange bliver for dyrt for tyskere med den type bolig, siger Lena Schmüser.

Annonce

Tyskkundskaber skaber tryghed

Lena Schmüsers tosprogede opvækst har en stor effekt på den tryghed, de tyske købere oplever, når de kontakter hende for at blive husejer i Danmark. Hun oplever, at der er stor forskel på boligmarkedet i de to lande, og at Nybolig tit er første stop på vejen til et nyt liv i Danmark.

- Vi har efterhånden haft så mange igennem møllen, at vi har udviklet informationsmateriale som vi sender dem, når de sender os den første henvendelse. Materialet indeholder bl.a. svar på de mest stillede spørgsmål fra tyske købere. På den måde giver vi dem tid til at reflektere over nogle af de ting, som de skal tage stilling til inden de køber bolig og starter et liv i Danmark, forklarer hun.

Danmark har et utrolig attraktivt boligmarked for de tyske købere. Lena Schmüser fortæller, at fordi boligmarkedet er meget forskelligt i Tyskland og Danmark, så bliver hun ofte nødt til at forklare, at det som virker for godt til at være sandt; f.eks. et nyrenoveret hus med udsigt til åbne marker på landet til 600.000 kroner er virkeligt nok, fordi sådan er boligmarkedet i Danmark.

Annonce

Solgte boliger over facetime

Lena Schmüser har under nedlukningen oplevet at måtte fremvise boliger over facetime, med efterfølgende salg.

- Det var helt vildt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, og jeg var meget fokuseret på at vise alle fejl og mangler, for at køber efterfølgende ikke skulle føle, at de havde købt katten i sækken, men solgt blev boligen nu alligevel, facetime eller ej, siger hun.

Lena Schmüser spår, at hun og Nybolig i fremtiden vil sælge lige så mange boliger til tyske og europæiske købere, som de gør nu, og at de 50 procent af køberne fra den tyske side af grænsen nok holder ved fremover.

Samarbejde om artikler

Jysk Fynske Medier og Business Aabenraa har indgået et samarbejde, som betyder, at Trine Søgaard Knudsen fra Business Aabenraa vil skrive artikler til Ugeavisen.dk og Ugeavisen Aabenraa med fokus på Bov.

Trine Søgaard Knudsen er digital kommunikationskonsulent og er i gang med et projekt, som blandt andet skal brande transport- og logistikbranchen under navnet Gate Denmark.

Af den grund er det virksomhederne i Padborg, der er udgangspunktet for hendes artikler.

Det var helt vildt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, og jeg var meget fokuseret på at vise alle fejl og mangler, for at køber efterfølgende ikke skulle føle, at de havde købt katten i sækken, men solgt blev boligen nu alligevel, facetime eller ej.

Lena Schmüser
Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Har du set det? 100-årig kiosk på gågaden er blevet frisket op

Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Sjældne øl bliver serveret i Aabenraa: Mad Scientist overtager hanerne hos Malt & Grape

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Ny gourmetpris i Sønderjylland: Hvilken restaurant får du mest ud af besøge for max 1500 kroner?

Ugeavisen Aabenraa

Fællessang på Storetorv er tilbage: Mindes Kim Larsen med hygge, god musik og grin

Ugeavisen Aabenraa

Fik en pris for gejst, godt humør og vilje: Men egentlig er Fleur ret genert

Ugeavisen Aabenraa

Voldsomt kræftforløb endte lykkeligt: Tak for livet Dizzy

Ugeavisen Aabenraa

Jeg undrer mig stadig over Bodenhoffs Kilde: Gør noget ved den - ellers fjern den

Ugeavisen Aabenraa

Rapport lækket: Omstridt specialskole ramt af skimmelsvamp

Ugeavisen Aabenraa

Bodenhoffs Kilde er unik i Sønderjylland: Men det kræver frivillige at få den til at blive flot igen

Ugeavisen Aabenraa

Bodenhoffs Kilde har været en smuk plet i skoven: Beviset hænger på Jyttes væg

Ugeavisen Aabenraa

Lokkemad: SønderjyskE uddeler 500 gratis sæsonkort

Ugeavisen Aabenraa

Kohberg kæmper en hård kamp: Svært at finde faglærte bagere

Ugeavisen Aabenraa

Har du set dem? Nye lokale vandfontæner får opmærksomhed i resten af Danmark

Ugeavisen Aabenraa

Fem arkitektoniske perler: Hvilken har du som favorit

Ugeavisen Aabenraa

Se video og billeder af kronprinsens løb med 18.000 sønderjyder: - Sønderborg har mit hjerte

Ugeavisen Aabenraa

Alle er med: Forsigtig aftale om kommunens økonomi

Ugeavisen Aabenraa

Hurtig oplevelse til udsatte børn: Kian kørte 300 kilometer i timen

Ugeavisen Aabenraa

Karsten bliver ved til kroppen siger stop: Glæden ved arbejdet er lige så stor som for 47 år siden

Ugeavisen Aabenraa

Sønderhav har fået ny pølsedronning: Folk strømmede til Bentes pølsevogn

Ugeavisen Aabenraa

Nyt supermarked har alt godt til verdenskøkkenet

Ugeavisen Aabenraa

Desperat hotel mangler en kok: Udlover nu en stor dusør

Ugeavisen Aabenraa

Lukas blev kørt ned i morgentrafikken: Anerkender dem, der hjalp ham, med en gave

Ugeavisen Aabenraa

Se billederne: Børn og voksne fik sig rørt i det flotte sensommervejr

Annonce