Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Udvalgsformand tror på, at midlertidigt byrum snart bliver erstattet af noget permanent: Der går ikke fem år

Gennem kighuller i afskærmningen kan man følge med i nedrivningen af bygningerne på Nørreport. Alle er nu jævnet, og maskinerne er i gang med oprydningen på den 5500 kvadratmeter store grund. Foto: Mette Christine Schulz
Formand for Vækstudvalget for Land og By, Philip Tietje (V), oplever stor efterspørgsel på byggeri i Aabenraa. Derfor tror han, at det midlertidige byrum i Nørreport om senest fem år er erstattet af noget permanent, da det er en attraktiv placering.

Aabenraa: Der er med den kommunale investering på over 20 millioner kroner sat liv i en del af gågaden, som for få år siden var fyldt med tomme lejemål og blev kaldt "den døde ende".

Det midlertidige byrum i Nørreport, som er planlagt til at stå færdigt i slutningen af året, får derfor nok heller ikke lov til at være midlertidigt særlig længe.

Det mener formand for Vækstudvalget for Land og By, Philip Tietje (V).

Annonce

- Der er fuld tryk på kedlerne i Danmark og jeg tror, det er et spørgsmål om tid, inden vi kan præsentere en investor nede i Nørreport. Vi har ikke noget konkret, men min mavefornemmelse siger mig, at der går ikke fem år, inden vi skal i gang på Nørreport, siger han.

I hans otte år som formand for vækstudvalget i Aabenraa har han aldrig før oplevet så stor efterspørgsel på folk, der ønsker at bygge i Aabenraa. Det er både private, der ønsker byggegrunde til parcelhuse, men også investorer, som gerne vil investere deres penge i fast ejendom.

- Den negative rente sammen med iværksætternes økonomiske optur gør, at dem, der har pengene, uanset om det er privatpersoner, investeringsforeninger eller fonde, de vil godt have investeret deres penge i fast ejendom. Der er Aabenraa attraktiv, og grunden i Nørreport er særdeles attraktiv, så den kommer i spil. Du kan se, hvad der foregår på havnen i Haderslev og i Sønderborg, så det er en helt naturlig konsekvens, at der en hel del interesserede i den grund, og det ved jeg, at der er, uddyber Philip Tietje.

Mange ønsker til området

Han mener, at der skal bygges boliger på grunden, da der er brug for flere boliger i Aabenraa, men også for at, kommunen kan få nogle af de penge tilbage, som de har investeret i området.

- Det står os snart i 15 millioner kroner. I min bog skal der bygges boliger der, men det skal selvfølgelig være et både og i forhold til rekreativt område, og det skal hænge sammen med Nørreport. Vi har lovet borgerne en åben og ærlig diskussion om højde, størrelse og hvor meget rekreativt rum, der skal være, og der er mange ønsker til, hvad der skal være der. Det bliver spændende at se, hvad folk byder ind med. Hvad ejendomsudviklerne byder ind med, for det kunne jo også være hotel eller noget helt andet. Det er jo helt afhængig af, hvad investorerne vil, understreger han.

Mere om Nørreport

Aabenraa Kommune har investeret over 20 millioner kroner i byfornyelsen af Nørreport-kvarteret. Nogle af pengene er kommet fra Realdania.

Byfornyelsen begyndte i 2015 med købet af det tidligere Hotel Danmark, og siden købte kommunen en hel karré af bygninger for at rive dem væk. I alt er området på 5500 kvadratmeter.

Den nedrivning begyndte i foråret, og alle bygninger er nu væk. Tilbage er kun oprydningen, inden indretningen af det nye midlertidige byrum kan begynde. Der er afsat 755.000 kroner til byrummet, og det er planlagt til at stå færdigt i slutningen af året.

En investor, der ville bygge hotel, sundhedshus og boliger i området ved Ramsherred og Nørreport, sprang fra, og på byrådets møde i maj besluttede de folkevalgte at sætte planerne på pause.

I det midlertidige byrum er det besluttet. at der skal plantes træer og enggræs, ligesom der skal sættes fuglekasser op og bygges insekthotel. Bilisterne tilgodeses dog også med en parkeringsplads til 18 biler midt i området, og på et nyt torv i den sydlige del af området bliver der plads til boder og underholdning ved særlige lejligheder.


Der er fuld tryk på kedlerne i Danmark og jeg tror, det er et spørgsmål om tid, inden vi kan præsentere en investor nede i Nørreport. Vi har ikke noget konkret, men min mavefornemmelse siger mig, at der går ikke fem år, inden vi skal i gang på Nørreport.

Philip Tietje (V)
Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Har du set det? 100-årig kiosk på gågaden er blevet frisket op

Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Sjældne øl bliver serveret i Aabenraa: Mad Scientist overtager hanerne hos Malt & Grape

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Ny gourmetpris i Sønderjylland: Hvilken restaurant får du mest ud af besøge for max 1500 kroner?

Ugeavisen Aabenraa

Fællessang på Storetorv er tilbage: Mindes Kim Larsen med hygge, god musik og grin

Ugeavisen Aabenraa

Fik en pris for gejst, godt humør og vilje: Men egentlig er Fleur ret genert

Ugeavisen Aabenraa

Voldsomt kræftforløb endte lykkeligt: Tak for livet Dizzy

Ugeavisen Aabenraa

Jeg undrer mig stadig over Bodenhoffs Kilde: Gør noget ved den - ellers fjern den

Ugeavisen Aabenraa

Rapport lækket: Omstridt specialskole ramt af skimmelsvamp

Ugeavisen Aabenraa

Bodenhoffs Kilde er unik i Sønderjylland: Men det kræver frivillige at få den til at blive flot igen

Ugeavisen Aabenraa

Bodenhoffs Kilde har været en smuk plet i skoven: Beviset hænger på Jyttes væg

Ugeavisen Aabenraa

Lokkemad: SønderjyskE uddeler 500 gratis sæsonkort

Ugeavisen Aabenraa

Kohberg kæmper en hård kamp: Svært at finde faglærte bagere

Ugeavisen Aabenraa

Har du set dem? Nye lokale vandfontæner får opmærksomhed i resten af Danmark

Ugeavisen Aabenraa

Fem arkitektoniske perler: Hvilken har du som favorit

Ugeavisen Aabenraa

Se video og billeder af kronprinsens løb med 18.000 sønderjyder: - Sønderborg har mit hjerte

Ugeavisen Aabenraa

Alle er med: Forsigtig aftale om kommunens økonomi

Ugeavisen Aabenraa

Hurtig oplevelse til udsatte børn: Kian kørte 300 kilometer i timen

Ugeavisen Aabenraa

Karsten bliver ved til kroppen siger stop: Glæden ved arbejdet er lige så stor som for 47 år siden

Ugeavisen Aabenraa

Sønderhav har fået ny pølsedronning: Folk strømmede til Bentes pølsevogn

Ugeavisen Aabenraa

Nyt supermarked har alt godt til verdenskøkkenet

Ugeavisen Aabenraa

Desperat hotel mangler en kok: Udlover nu en stor dusør

Ugeavisen Aabenraa

Lukas blev kørt ned i morgentrafikken: Anerkender dem, der hjalp ham, med en gave

Ugeavisen Aabenraa

Se billederne: Børn og voksne fik sig rørt i det flotte sensommervejr

Annonce