Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ugens tilbud: Kollegium er sat til salg

Aabenraa-Kollegiets 96 lejemål er fordelt på syv bygninger på adressen Pilemosen 2-14. Foto: Nordicals
De studerende vil ikke bo der, så nu sættes Aabenraa-Kollegiet efter lang tids tilløb til salg. - Det giver mere mening, at det bliver en almindelig udlejningsejendom, mener bestyrelsesformand.
Annonce

Aabenraa: Der er blevet langt mellem de studerende på Aabenraa-Kollegiet. Samtidig er der også lidt for langt mellem lejerne på Pilemosen i det hele taget. Knap hver tredje af de 96 lejemål - de 81 enkeltværelser på 27 m2, de 15 det dobbelte - står tomme.

Det fik allerede for et år siden kollegiets bestyrelse til at lufte muligheden for et salg, og nu er det efter et længere tilløb sat i værk.

Gennem erhvervsmægleren Nordicals er det store boligkompleks netop sendt på markedet. Indtil 26. marts kan interesserede købere komme med et bud. Der er ikke sat en mindstepris, men Nordicals har vurderet hele molevitten til at have en værdi på omkring 20 millioner kroner.

Nu venter bestyrelsesformand for Aabenraa-Kollegiet, IBC-rektor Mette Andersen, så spændt på, hvad der kommer af bud.

- Det vil give bedre mening, at det er en almindelig udlejer, der har det, når det nu ikke længere opfylder sit formål som kollegium. De studerende vil hellere bo tættere på byen, og der er andre muligheder nok i Aabenraa, forklarer Mette Andersen baggrunden for salget, der også bunder i, at økonomien kun lige akkurat hænger sammen:

- Det kører stille og roligt rundt, så vi er ikke i panik på den måde. Men der er ikke plads til forbedringer, og det skal der jo helst være. Vi kalder det derfor rettidig omhu, at vi nu forsøger at sælge det.

Annonce

Det er en ond cirkel

Bestyrelsen for kollegiet, der er bygget tilbage i 1984, har prøvet mange ting for at øge udlejningsprocenten, men ud over beliggenheden, der altså ikke er attraktiv for de studerende, så er kollegiet heller ikke konkurrencedygtig på prisen. En etværelses koster 3665 kroner om måneden, de store lejligheder 5411 kroner.

- Fordi det er et kollegium, skal det løbe rundt i sig selv, så de andre lejere skal betale for de tomme lejligheder. Så det er en ond cirkel, siger Mette Andersen.

Et salg har skullet godkendes af både Aabenraa Kommune og Transport- og Boligministeriet, da det i sin tid var ministeriet, der investerede i det. Derfor har tingene trukket ud.

Hver af de syv bygninger har et fælles gårdareal. I alt er der 3114 m2 bolig på grunden, der er godt 14.000 m2 stor. Foto: Nordicals

Allerede for et år siden viste flere købere interesse for kollegiet, der med en ændring af lokalplanen vil kunne bruges til andre boligformer, og ejendomsmægler René Damkjær fra Nordicals tror på, det kan lade sig gøre at sælge.

- Der er en pæn interesse for den type ejendomme i øjeblikket, og det er sjældent, der udbydes en udlejningsejendom med så stor volumen, siger han.

I salgsmaterialet foreslås det, at der kan om- og udbygges, så der kan skabes bofællesskaber for ældre på adressen ved siden af EUC Syd og ikke langt fra Sønderstrand. Foto: Nordicals


Det bør være realistisk at komme ud uden gæld - ellers giver det ikke mening at sælge. Vi er ikke interesserede i at efterlade kreditorer med håret i postkassen.

Mette Andersen, bestyrelsesformand Aabenraa-Kollegiet


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce