Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Unge sygeplejersker hjælper hjemløse med at få værnemidler

Pernille Tychsen Hansen (tv) og Jasmin Eybye Callesen haar delt 263 poser ud i Sønderborg og Aabenraa Kommune. Foto: Jens Eilertsen
Pernille Tychsen Hansen og Jasmin Eybye Callesen har samlet midler ind, så der kan deles 263 poser med corona-værnemidler ud til hjemløse i Sønderborg og Aabenraa kommuner.
Annonce

Aabenraa: Pernille Tychsen Hansen, Felsted, og Jasmin Eybye Callesen, Kliplev, er studerende på UC Syd i Aabenraa - og de er to unge kvinder på 27 og 21 år med hjerterne på rette sted. De seneste måneder har de to sygeplejestuderende arbejdet med at samle midler ind, så hjemløse i Aabenraa og Sønderborg kommuner kan få en pose med værnemidler.

Ideen fik de efter at have læst om mange hjemløses situation i en coronatid. Vinteren er på vej og på grund af misbrug og levevis er immunforsvaret svækket. Da de hjemløse samtidig ofte lever tæt op ad hinanden, er smitteririkoen stor, siger Pernille Tychsen Hansen.

Annonce

263 poser

De indsamlede penge rækker til 263 poser med seks masker, sprit, handsker og en lamineret seddel med Sundhedsstyrelsens råd om, hvordan man bør forholde sig i en coronatid.

I Sønderborg er der 43 hjemløse og i Aabenraa er antallet 65. Der er altså poser i overskud.

- Vi ved, at der kommer personer udefra på herberg, så de har fået resten af poserne, som de så kan dele ud til dem, siger Pernille Tychsen Hansen.

De to unge kvinde roser erhvervslivet for den store opbakning, der har været, og de arbejder nu med tanken om også at lave en uddeling i Tønder Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce