Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Universe åbner med nyheder og fornyelse for 25 millioner: - Vi forventer, det bliver den bedste sæson i parkens historie

Torben Kylling Petersen
Lørdag den 9. april åbner oplevelsesparken Universe. Direktøren forventer det højeste antal besøgende i parkens levetid.

Nordals: Oplevelsesparken Universe Science Park kan for første gang i to år åbne på den planlagte dato. De to foregående sæsoner har corona-pandemien skubbet åbningsdagen. Parkens direktør, Torben Kylling Petersen, har store forventninger til den kommende sæson.

- Vi har en forventning om, at sæsonen bliver den bedst besøgte sæson i parkens historie med et samlet gæstetal på 150.000 fra vores åbning og frem til udgangen af uge 42. Den store optimisme og rekordforventning baserer jeg på, at turismen i Sønderjylland har det rigtig godt, og at vi som destination er kommet fint ud af coronakrisen, siger Torben Kylling Petersen.

2021-sæsonen blev den andenbedste sæson i parkens 16-årige historie med et besøgstal på 134.000 på trods af udskudt sæsonåbning. Den bedste sæson indtil videre var 2019, hvor 142.000 besøgte parken.

Annonce

Åbningsdagen er lørdag den 9. april. Bitten & Mads Clausens Fond har givet en donation på 25 millioner kroner til nyheder og fornyelse i parken.

- Gæsterne kommer til at opleve en sæson i Universe med nye aktiviteter og forbedringer af de allerede eksisterende attraktioner. De nye investeringer sammen med forventningen om, at de udenlandske turister vender tilbage, giver mig en rigtig god mavefornemmelse til sæson 2022, siger Torben Kylling Petersen.

Blandt nyhederne er attraktionen "Beat the Storm", hvor man kan prøve kræfter med en orkansimulator. Den åbner i løbet af sommeren i det nye område Air Zone, hvor man kan lære om vind. Desuden har klatrebanen "Sky Trail" fået et nyt niveau i højden.

Byggeri af ferieresort

I år får gæsterne et usædvanligt syn, når de ankommer til Universe. For byggeriet af Nordborg Resort bag Universe går snart i gang, og byggetrafikken skal ledes ind ad Mads Patent Vej sammen med parkens gæster.

Gæster til parken og byggemaskiner til ferieresortet får hver sin adgangsvej.

- Det er en udfordring, vi gerne lever med, for vi ser med glæde frem til at blive en del af det nye ferieresort, siger Torben Kylling Petersen.

Universe har flere events i løbet af sæsonen. Naturens Dag i september har 30 procent flere udstillere end tidligere. Universe arbejder også på et helt nyt koncept i uge 42, hvor hele parken forvandles til Universe after dark. Efter mørkets frembrud er det planen, at parken ændres til en kæmpe stor lysoplevelse for gæsterne.

Universe

Det var en gammel drøm, der gik i opfyldelse, da Jørgen Mads Clausen i 2005 kunne indvie oplevelsesparken Danfoss Universe sammen med kronprins Frederik og kronprinsesse Mary.

I 2013 skiftede parken navn fra Danfoss Universe til Universe og blev lavet om til en selvejende fond med et almennyttigt formål. Målet er at genskabe glæden ved natur og teknik hos en ny generation og inspirere til mere iværksætteri.

Universe er en non-profit-virksomhed, hvor et eventuelt overskud ikke tilfalder en enkelt aktionær eller ejer, men går ubeskåret til den videre udvikling af attraktionen og aktiviteterne rettet mod børn og unge.

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Flemming startede Fugebillen for 25 år siden - nu flyver han verden rundt

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Stigende energipriser rammer Arena Aabenraas badegæster

Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Kunne du tænke dig at se den nye politistation indefra? Nu har du chancen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

37-årig fængslet og sigtet for drab: Politiet var forbi tidligere på dagen

Ugeavisen Aabenraa

Grundene har ligget øde hen i 23 år: Nu bygger Anders og Kira som de første deres drømmehus

Ugeavisen Aabenraa

Forurening langt værre end forventet: Regionen renser forurenet grund i Aabenraas bymidte

Ugeavisen Aabenraa

Mere plads - mindre husleje: Change flytter over på den anden side af gaden

Ugeavisen Aabenraa

Se alle billederne fra den røde løber: IBC-elever til galla i glimmer, glitter og flotte biler

Ugeavisen Aabenraa

Supermarked kunne ikke løbe rundt: - Aabenraa er for lille

Ugeavisen Aabenraa

Årets hus i landsby har fået en gevaldig make-over

Annonce