Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Værested optimistisk efter politikerbesøg: Vil genåbne nødherberg

Værestedsleder Robert Refslund-Nørgaard fik rig lejlighed til at fortælle om Den Blå Oases udfordringer. SF'erne Pia Olsen Dyhr, Karina Loretzen og den lokale Michael Christensen lyttede pænt efter. Foto: Kirstine Petersen
Efter et besøg af politikere fra Christiansborg tror værestedet Den Blå Oase på, at man igen vil kunne tilbyde nødherberg for hjemløse om vinteren.
Annonce

Aabenraa: For første gang i mange år har værestedet Den Blå Oase i Aabenraa denne vinter ikke kunnet tilbyde overnatning til hjemløse i et nødherberg. Der har simpelthen ikke været penge til det som tidligere år, men nu er der kommet politiske kræfter på banen, der vil arbejde for, at Den Blå Oase igen kan tilbyde et nødherberg.

Onsdag eftermiddag fik værestedet nemlig besøg af to folketingspolitikere fra SF. Det var formanden for partiet, Pia Olsen Dyhr, og Karina Lorentzen, og det har givet lederen af Den Blå Oase blod på tanden.

- De havde på en måde en form for pose penge med, og jeg tror på, at vi har et nødherberg næste år, siger Robert Refslund-Nørgaard.

Tidligere modtog Den Blå Oase penge fra de såkaldte satsmidler for at kunne tilbyde et nødherberg til de hjemløse. Men den ordning er blevet afskaffet. Derfor vil de to politikere gå nye veje.

- De vil arbejde for, at nødherberger bliver et selvstændigt punkt på finansloven, og så gav de udtryk for, at de vil hæve puljen, så de bliver muligt for os at ansætte faglært personale til nødherberget.

De havde på en måde en form for pose penge med.

Robert Refslund-Nørgaard, værestedsleder

Annonce

Vil presse på

Karina Lorentzen bekræfter, at SF ønsker, at nødherberger bliver et selvstændig punkt på finansloven, men hun tør ikke love, at Den Blå Oase får penge til et nødherberg allerede næste vinter.

- Jeg ved ikke, om vi kan nå det i forbindelse med den næste finanslov, hvor forhandlingerne vil finde sted i efteråret, men vi vil presse på, siger Karina Lorentzen.

For SF er det også vigtigt, at det bliver muligt for nødherbergerne at ansætte faglært personale, og det er lederen af Den Blå Oase yderst tilfreds med.

- Vi har brug for mere lønnet faglært personale, fordi flere hjemløses problematikker er blevet mere komplekse, siger Robert Refslund-Nørgaard.

Politikernes besøg i Aabenraa handlede udelukkende om det manglende nødherberg på Den Blå Oase, og der deltog også en lokal byrådspolitiker i besøget på værestedet. Det var Michael Christensen (SF).

- Der er brug for politisk og økonomisk hjælp fra Christiansborg til kommunerne for at kunne oprette specifikke og målrettede tilbud til hjemløse og udsatte, sier han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce