Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Værtshuse nåede det: Fadøllet kom i hus

Indehaverne af Rosen i Aabenraa og Æ Gammel Mejeri i Stubbæk, Jeppe Düwel, fik pludselig meget travlt med at bestille varer hjem. Arkivfoto: André Thorup
Fremrykningen af indendørs servering betød, at værtshusejerne pludselig fik travlt med at få drikkevarer hjem.

Aabenraa: Det er ikke kun restauranter og caféer, der må åbne op for indendørs servering tidligere end forventet. Barer og værtshuse må også begynde at lange drikkevarer over disken på onsdag og ikke først 6. maj.

Det står klart, efter at politikerne på Christiansborg sent torsdag aften blev enige om en fremrykket genåbningsplan. Det har skabt travlhed med at få bestilt varer hjem.

- Jeg er i fuld med at bestille varer, og det har været en udfordring, men den blev løst, siger Jeppe Düwel, der er indehaver af værtshuset Rosen i Aabenraa og Æ Gammel Mejeri i Stubbæk.

Annonce

For Jeppe Düwel har det været ekstra vigtigt at få nye forsyninger, for i sidste uge oplevede han enhver værtshusejers mareridt.

- I sidste uge måtte vi hælde en masse øl og sodavand ud, der var blevet for gamle, siger han.

Alt bliver dog ikke som det plejer, når værtshusene genåbner på onsdag. Der vil nemlig være krav om bordbestilling og fremvisning af coronapas.

- Jeg er spændt på, hvordan det kommer til at gå med bordbestilling. De har vi aldrig prøvet før, siger Jeppe Düwel.

En overraskelse

Indehaveren af Rosen og Æ Gammel Mejeri ser dog trods udfordringerne frem til genåbningen på onsdag.

- Vi glæder os til at se kunderne igen og komme på arbejde. Jeg ved også, at kunderne glæder sig. Vi er glade, og vi vil flage begge steder på onsdag, siger Jeppe Düwel.

Også for Søren Juhl, der er indehaver af Postkroen i Aabenraa og Juhl's Bar i Tinglev, kom den fremrykkede genåbning som en overraskelse.

- Jeg havde forventet, at det først ville være 6. maj, at der blev åbnet op for indendørs servering, siger Søren Juhl.

Den nye genåbningsplan betød også, at Søren Juhl pludselig fik meget travlt.

- Jeg har haft travlt med at bestille varer hjem, og det er lykkedes, siger Søren Juhler.


Jeg er spændt på, hvordan det kommer til at gå med bordbestilling. De har vi aldrig prøvet før.

Jeppe Düwel, værtshusejer
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce