Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Vaccine på vej: Du får et brev, når det er din tur

Det er her i det allerede eksisterende covid-19 testcenter Rødekro, at borgere i Aabenraa Kommune kan blive vaccineret. Arkivfoto: Karin Riggelsen
Region Syddanmark er i fuld gang med at oprette vaccinationscentre, hvor syddanskerne over de kommende mange måneder kan blive vaccineret mod corona. Her i området bliver det samme sted som testcentret i Rødekro.
Annonce

Rødekro: I løbet af kort tid får danskerne mulighed for at blive vaccineret for covid-19, og i første omgang er det de mest udsatte, der bliver tilbudt vaccinen.

Det bliver derfor borgere på plejehjem, personale på plejehjem og udvalgte medarbejdere i sundhedsvæsenet samt ældre- og socialområdet, som er mest udsat for smitte med coronavirus, der først får tilbuddet om en vaccine, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Når der kommer flere vacciner til landet, vil tilbuddet blive sendt ud til borgere over 85 år, der bor i deres eget hjem, udvalgte ældre over 65 år, der modtager hjemmepleje og borgere under 65, der har en øget risiko for at blive alvorlig syge, hvis de bliver smittet med coronavirus.

Nogle af disse borgere skal vaccineres i vaccinationscentre, som regionerne er ved at stable på benene.

- Vi arbejder mod uret for at få alle tingene på plads, så vi kan begynde at vaccinere syddanskerne, når vaccinerne bliver godkendt og ankommer i regionen. I de første dage vil vi vaccinere ude på plejehjemmene og medarbejderne på sygehusene, men allerede i begyndelsen af januar er vi klar til at begynde at vaccinere på vaccinationscentrene, og i takt med, at vi får flere vacciner, siger koncerndirektion i Region Syddanmark Kurt Espersen.

Tilbuddet om vaccine får man tilsendt i sin digitale postkasse eller som brevpost, når det er ens tur. Af brevet fremgår det, hvad man skal gøre, hvis man ønsker at benytte sig af tilbuddet.

Annonce

Center i Rødekro

I Region Syddanmark bliver der i første omgang oprettet vaccinationscentre på syv syddanske lokationer, hvoraf man har fundet adresser til de fem, men på sigt vil der komme flere til.

For borgere i Aabenraa Kommune er det i første omgang i det allerede eksisterende testcenter i Rødekro, at man også kan blive vaccineret. Testcentret ligger på Skånevej 5.

Kurt Espersen har stor ros til medarbejderne oven på en lang coronakamp og et hektisk vaccineforløb:

- Jeg har svært ved at finde ord for, hvor stor en indsats både vores kliniske og administrative medarbejdere har leveret. I snart et år har de kontinuerligt og utrætteligt løst de svære opgaver, som er blevet lagt foran dem, og alligevel formår de på rekordtid at stable vaccinationscentre på benene, finde løsninger for vaccinationerne på plejehjemmene og lave et setup for vaccinationen af sundhedspersonalet. Det er ganske enkelt imponerende.


Vi arbejder mod uret for at få alle tingene på plads, så vi kan begynde at vaccinere syddanskerne, når vaccinerne bliver godkendt og ankommer i regionen.

Kurt Espersen, koncerndirektør


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce