Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Valgdebat: Musik og politik forenes i sønderjysk kulturhus

Nygadehusets daglige leder, Bitten Lehmann-Poulsen, ser frem til at få kulturen på dagsordenen under debatten 28. maj i Nygadehuset. Arkivfoto: Claus Thorsted
Nygadehuset og JydskeVestkysten/Aabenraa Ugeavis går sammen om debat op til folketingsvalget. Unge musikere sørger for underholdningen til arrangementet 28. maj.
Annonce

Aabenraa: Et valg er demokratiets festdag, hedder det.

Det tager JydskeVestkysten/Aabenraa Ugeavis og Nygadehuset for pålydende, når vi går sammen om et debatarrangement op til folketingsvalget, der som bekendt afvikles den 5. juni.

Debatten i Nygadehuset foregår tirsdag 28. maj, og den bliver tilsat musikalsk underholdning fra unge, lokale kunstnere fra gruppen Jungs. Men først og fremmest handler det om politik. Om tidligere pension, udlændinge, mulige regeringskonstellationer og meget andet, og politikerne kommer fra stort set alle opstillingsberettigede partier.

I skrivende stund er det kun Klaus Riskær Pedersen-listen og partiet Stram Kurs, der endnu ikke har meldt deres ankomst.

– Det er vigtigt at få kulturen på dagsordenen. (...) For hvad gør et godt liv?

Bitten Lehmann-Poulsen, daglig leder af Nygadehuset

Annonce

Politisk uenige

Jungs er et relativt nystartet band. Det består af tre unge på 19 år og en fjerde på 21, og de kommer fra Flensborg, Aabenraa og Esbjerg. Politik er dog ikke noget, de bruger voldsomt meget tid på.

– Det holder vi os fra, for vi er ikke helt enige, siger Benjamin Lykkehus, et af de fire bandmedlemmer.

Jungs kommer til at spille to-tre af deres egne numre i løbet af de to timer, debatten varer. Ud over Benjamin Lykkehus består bandet også af Sune Weisberg, der kommer fra Esbjerg, og de to Aabenraa-drenge Jonas Hald og Lasse Kofoed.

Annonce

Kultur på dagsordenen

For den daglige leder af Nygadehuset, Bitten Lehmann-Poulsen, er der en årsag til at gå med i et samarbejde om en valgdebat: kulturen.

– Det er vigtigt at få kulturen på dagsordenen. Tit bliver det åbenlyse spørgsmål stillet: Hvad vil du helst have: Et godt spillested eller ny hofte? (hvis der er behov for en ny hofte, red.) Her svarer alle naturligvis, at de vil have en ny hofte, men hvad så bagefter, når den nye hofte er kommet på plads? For hvad gør et godt liv? spørger Bitten Lehmann-Poulsen, der ud over at være daglig leder af Nygadehuset også sidder i bestyrelsen for foreningen Kulturhuse i Danmark, KHID.

Debatten i Nygadehuset begynder kl. 17 og slutter et par timer senere.

Ordstyrer er JydskeVestkystens og Ugeavisens lokalredaktør, Bjarne Lindquist Bentsen.

Alle er velkomne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce