Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Vi taler ikke længere om vejret på gaden. Nu taler vi om hår

Det er ikke sjovt at være kvinde for tiden.

Hvor mange mænd griber til trimmeren og kronrager dem selv, så kan vi kvinder hver dag stå op til spejlbillede, der viser mere og mere af vores ægte hårfarve.

Det er ikke godt, hvis man bare er den mindste smule forfængelig, og det er slet ikke sjovt, når ens ni-årige datter synes, det kunne være absolut morsomt, hvis nedlukningen fortsatte mange uger endnu, så hun kunne se min ægte hårfarve i hele håret.

Det er et halvt år siden nu, at jeg har været til frisør. Selvfølgelig havde jeg en tid bestilt til mellem jul og nytår, hvor nedlukningen kom, og siden har jeg booket den tid om tre gange i håb om, at der nu ville blive lukket op.

Jeg tager det egentlig ikke så tungt, at min udgroning efterhånden er over ti centimeter, men et eller andet sted er det lidt træls at ligne en træt mor-til-tre-børn i vandkantsdanmark med så kedeligt leverpostejfarvet hår, at ikke engang en omgang makeup kan gøre noget positivt ved ens ansigt.

Det sjove er så, at det er lige nøjagtig håret, som alle samtaler drejer sig hen på for tiden. Hvor det før var vejret, man talte om, når man mødte hinanden på gaden, så er det nu håret.

Mange mænd er langhårede, og alle kvinder har udgroninger, og alle skriger på, at det vigtigste at få genåbnet de frisører, så vi kan komme til at se ordentlige ud igen.

Kønt er det ikke, men det er jo heldigvis ens for alle, at udgroningerne er store, og håret trænger til en klipning. Foto: Mette Christine Schulz

Men er det virkelig så vigtigt, at det bliver vigtigere end alt andet, vi er ramt af under denne nedlukning? Alle ved jo, hvorfor vi ser sådan ud. Det er jo ikke, fordi vi ikke har fået bestilt en tid. Det er ens for alle, og derfor er det ret sjovt, at det første jeg kigger på, når jeg møder andre for tiden, er deres hår.

Det er også godt at se, at borgmester Thomas Andresen ikke har flere fordele på den front, når han træder frem på tv. Eller Jakob Ellemann Jensen for den sags skyld. Mankerne er store, og håret hænger snart ned i øjnene, men sådan er det jo bare.

Selvfølgelig savner vi alle vores frisør, lige såvel som vi savner kosmetologen, restauranterne, fitnesscentret og biografen - og ikke mindst vores frihed til at gøre alt det, vi plejer at gøre.

Men hverken du eller jeg er sundhedsekspert i den her tricky virus, og vi må nok finde endnu mere tålmodighed frem, før vi ser vores frisør igen.

Spændende hvor lang den udgroning når at blive, før det sker.


Det er ens for alle, og derfor er det ret sjovt, at det første jeg kigger på, når jeg møder andre for tiden, er deres hår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce