Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Voldsomt kræftforløb endte lykkeligt: Tak for livet Dizzy

Michael Balslev er ikke i tvivl om, at hunden Dizzy skal tildeles en stor del af æren for, at han kom gennem kræftforløbet med livet i behold. Foto: Jens Eilertsen
Michael Balslev måtte gennem 28 strålebehandlinger, 56 gange kemo og syv operationer. I dag er kræften væk, og æren for det tildeler den 74-årige sønderjyde hunden Dizzy.

Sønderborg: - Jeg kan takke Dizzy for, at jeg er her i dag, siger Michael Balslev samtidig med, at han stryger den syv-årige amerikansk canadiske hvide schæfer hen over hovedet. De to er sammen 24 timer i døgnet, og det er tydeligt, at der er et tæt bånd mellem dem - Dizzy viser nemlig ikke interesse for andet i rummet end sin herre. Ikke en gang da endnu en hund ankommer, rejser den hvide schæfer sig fra sin herres side.

Michael Balslev er medlem af Sønderborg Politihundefører Forening og har lige kvalificeret sig til danmarksmesterskaberne i Patruljeklassen - det er klassen under Vinderklassen og Kriminalklassen. Han er på ugeavisen for at fortælle om forventningerne til konkurrencen, men den 74-årige sønderjyde kommer også ind på sit forhold til hunde og siger, at Dizzy skal tildeles en stor del af æren for, at han i dag er i live.

Det gjorde ondt at stå op

For snart tre år siden fik Michael Balslev smerter, når han stod op for længe. Han kunne gå, sidde og ligge uden at det gjorde ondt - men altså ikke stå. Efter et stykke tid gik han til lægen og blev henvist til en fysioterapeut. Det hjalp ikke. Lægen blev igen besøgt, og så blev Balslev sendt til røntgen. Kort efter ringede lægen: Du skal komme herned.

Michael Balslev blev meget nervøs - ikke uden grund. Den efterfølgende scanning afslørede, at han havde kræft i tarmen. Så fulgte 28 strålebehandlinger, 56 gange kemo og syv operationer. I dag er Balslev kræftfri - og han er ikke i tvivl om, at det kan han takke Dizzy for.

- Jeg går hver morgen fem kilometer med min hund og vi træner tre til fire gange om ugen. Det er Dizzy, som holder mig i gang. Derfor var jeg i god form, da jeg fik konstateret kræft, og det - siger lægerne - har været med til at redde mig. Men også det, at jeg ville hjem til min hund, har måske spillet en rolle, siger Michael Balslev.

Annonce

Jeg er heldig

- Jeg ser mig selv som meget heldig. De fjernede dele af tarmen og jeg har fået stomi. Men det kan man godt leve med. Jeg kunne være død, og der var også en risiko for, at jeg ville ende i kørestol. De fjernede nemlig også halebenet, og der er mange vigtige "ledninger" i nærheden af det ben. Men jeg er kræftfri og kan nyde livet med min hund, siger Michael Balslev.

Jeg ser mig selv som meget heldig. De fjernede dele af tarmen og jeg har fået stomi. Men det kan man godt leve med. Jeg kunne være død, og der var også en risiko for, at jeg ville ende i kørestol. De fjernede nemlig også halebenet, og der er mange vigtige "ledninger" i nærheden af det ben. Men jeg er kræftfri og kan nyde livet med min hund.

Michael Balslev

I forbindelse med sygdommen opholdt Dizzy sig hos opdrætteren og gik således sammen med både mor, brødre og søstre, og hunden blev der, da Michael Balslev kom hjem. Han kunne nemlig i starten kun gå få meter støttet af hustru og stok - og det ville han ikke byde Dizzy. Det var en stor motivation for igen at blive mobil, at hund og herre ville blive genforenet, og det skete, da MIchael Balslev kunne gå to kilometer.

Efter genforeningen dukkede en ny udfordring op. Dizzy kunne mærke, at det ikke gik hendes herre så godt, så hun var ikke meget for, at andre mennesker kom for tæt på. Det mærkede hjemmesygeplejersken.

Annonce

Hele livet

Michael Balslev har haft hund hele sit liv - lige bort set fra seks år, han boede med sin daværende hustru i Tyskland. Han var i 12 års alderen, da forældrene, der ikke havde meget forstand på hunde, kom hjem med en lille hvalp til sønnen. Det var en rottweiler - ikke lige den ideelle begynderhund.

Men lille Michael blev kørt til hundetræning med Jerry, som hunden hed, og de to fik et godt makkerskab.

- Jeg har aldrig selv fået børn - mine børn har alle haft fire ben, siger Michael Balslev, der dog har fået en familie, for den nuværende hustru har to børn og tre børnebørn.

Men et liv uden hund, det kan Michael Balslev slet ikke forestille sig. Et bevis på, hvor meget hundene betyder for ham, får man, hvis man kigger ind på hans kontor. Her står to urner med asken fra de seneste to hunde. Hver dag er Dizzy også med på kontoret, og hun har lært at gå med en lille kurv i munden med post til kontordamen Anja.

Annonce

Meget energisk

Fra 24. til 26 september skal Balslev og Dizzy til danmarksmesterskaberne og målet er at komme i top 10 - men da man har med dyr at gøre, kan man aldrig vide, siger den rutinerede hundeejer. Der er 25 deltagere. Han vurderer dog, at der er chance for en god placering, for Dizzy er energisk og glad for at træne.

Træningen begyndte allerede, da Dizzy var hvalp. Her gik hun sammen med Michael Balslevs tidligere hund Kato, og der opstår et lærer/elev forhold, når en gammel hund går sammen med en hvalp, siger Michael Balslev.

Michael Balslev

Michael Balslev er 74 år men stadig aktiv på arbejdsmarkedet. Han er indehaver af Kruså rengørings Service - men der er ansat en forretningsfører til at drive virksomheden. Michael Balslev klarer selv driften af Kruså Rengørings Center, der er en butik, som sælger alt fra klude til tonstunge rengøringsmaskiner. Balslev har ingen planer om at gå på pension.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Verdens bedste o-løbere skal dyste i Aabenraas snørklede gader: Du kan også løbe med

Annonce
Annonce
Ugeavisen Aabenraa

Ordblinde Lars skriver sine dæmoner ud i sin første krimi: Selvfølgelig skulle den foregå i ungdommens Aabenraa

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Aabenraa

Nu skal årets mester findes: Afgørelsens time i løb på Padborg Park

Ugeavisen Aabenraa

Her får du overblikket: Det kan du opleve i Aabenraa i efterårsferien

Ugeavisen Aabenraa

Løvbjerg forvandler grillbar til flaskerum: Giver flere fordele til kunderne

Ugeavisen Aabenraa

Tommy blev ved med at prikke til chefen: Nu har han fået opfyldt drømmen om at blive selvstændig ved at købe chefens klinikker

Ugeavisen Aabenraa

Ingen adgang for voksne: Restaurant Bloom var børnenes for en aften

Ugeavisen Aabenraa

Juletog bliver til spøgelsestog: Kører i gågaden til Halloween

Ugeavisen Aabenraa

Efter 11 år på Storetorv er det slut: Julehjertebyen flytter

Ugeavisen Aabenraa

Efter endnu en aften med et fyldt Storetorv: Nu bliver Kim Larsen-fællessang en tradition

Ugeavisen Aabenraa

Opbakningen halter: Husk at din støtte kan give resultater og lokal stolthed

Ugeavisen Aabenraa

225 gæster overvældede direktør: Havnen åbner helt sikkert dørene for naboerne igen

Ugeavisen Aabenraa

Kommunens arkitektur blev hædret: Hængende Ly løb med to priser

Ugeavisen Aabenraa

Sønderjysk topatlet må vende hver en krone: Søger efter sponsorer for at nå stort OL-mål

Ugeavisen Aabenraa

10. Aabenraa ramt af stor nedgang i elevtallet: Efterskolerne trækker ekstra i år

Ugeavisen Aabenraa

Efter syv måneders vejarbejde: Nu åbner Løgumklostervej snart igen

Ugeavisen Aabenraa

Se video og billeder: Kim Larsens sange fik hyggen frem i regnvejret

Ugeavisen Aabenraa

Bind og Bloom inviterer børnene på fin middag: Overskuddet går til udsatte børn og unge

Ugeavisen Aabenraa

Hvor er den gode legeplads i byen? Børnefamilierne mangler et samlingssted i Aabenraa

Ugeavisen Aabenraa

Man skal selv tage initiativet, lyder det gode råd fra en by på landet: I Kliplev sørger de selv for nye legepladser

Ugeavisen Aabenraa

Kenneth får altid det samme spørgsmål fra sine børn på 4 og 7 år: Far, hvor er de gode legepladser henne?

Ugeavisen Aabenraa

Jane har givet sig selv en udfordring: Skal gå en maraton på god grundform og stædighed

Ugeavisen Aabenraa

2 år, 3 måneder og 13 dage efter: Endelig fik skyttebrødre en ny konge

Annonce