Annonce
Alarm112

25-årig tiltalt for 300 cyberangreb med politisk motiv

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Ifølge politiet angreb en 25-årig mand hundredvis af hjemmesider med et formål om at beskytte dyr.

Annonce

En 25-årig mand fra Silkeborg-egnen er tiltalt for at have angrebet mere end 300 hjemmesider og gjort dem utilgængelige for besøgende i en periode.

Manden benyttede sig af såkaldte DDoS-angreb til at overbelaste hjemmesidernes servere, så de lukkede ned.

Det skriver TV Midtvest.

- Vi har ikke haft nogen lignende sager. De dukker op en gang imellem, men det her omfang er aldrig set før.

- Efter min overbevisning er det her den største sag, vi har haft i Danmark, hvad angår DDoS-angreb, siger specialanklager ved Midt- og Vestjyllands Politi Ulrik Panduro til TV Midtvest.

Den 25-årige har ifølge politiet skrevet på Twitter under navnet _RektFaggot_, når han har nedlagt en ny hjemmeside. Men ifølge politiet har han ikke været alene.

Ifølge anklageskriftet er han tiltalt for at have delvist planlagt og udført angrebene i forening med ukendte gerningsmænd, hvilket den 25-årige dog nægter.

Ifølge specialanklageren har en ejer til en af hjemmesiderne lidt et tab på en million kroner, mens deres server var nede i et døgn.

De i alt 354 forhold i politiets anklageskrift har alle en fællesnævner.

- Alle hjemmesiderne har noget med dyr at gøre. Den tiltalte havde et politisk motiv i og med, at angrebene havde noget med beskyttelse af dyr at gøre.

- Det har blandt andet været islandske og japanske hjemmesider for hvalfangst, som blev angrebet, siger specialanklageren.

DDoS-angrebene har også været rettet mod dyrepornohjemmesider og hjemmesider for forlystelsesparker med dyr som attraktioner.

Derudover kommer også en række angreb på handelsministeriers hjemmesider i Finland, Island og Canada - specifikt målrettet de myndigheder i de respektive lande, der beskæftiger sig med eksport af pels.

Sagen om den midtjyske hacker begyndte tilbage i 2015, hvor de første angreb fandt sted. De første anmeldelser tikkede dog først ind i 2016.

Sagen skulle køres som en tilståelsessag, men da den midtjyske hacker kom for retten i august 2018, nægtede hackeren sig skyldig.

Derfor har der været udført en dybdegående efterforskning, som nu har kastet et endegyldigt anklageskrift af sig.

Sagen skal for Retten i Viborg, men der er endnu ikke fastlagt en dato for retssagens begyndelse.

/ritzau/

TV MidtVests artikel om tiltalen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Læs mere annoncørbetalt indhold

Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Indland

Jesper Petersen bliver ny statsrevisor

Annonce