Annonce
Retssag

Bokseinstruktør vil knockoute Pernille Vermund i Retten i Helsingør 

Pernille Vermund (t.v.) møder tirsdag i Retten i Helsingør, hvor hun er sagsøgt for injurier. Sagsøger er bokseinstruktør Mahmoud Loubani, som tidligere har vundet en injuriesag over Vermunds partifælle Mette Thiesen (t.h.). (Arkivfoto). Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Mahmoud Loubani har før vundet injuriesag mod politiker fra Nye Borgerlige. Nu går han efter partiformanden.

Bokseinstruktør og personlig træner Mahmoud Loubani og Nye Borgerliges partiformand Pernille Vermund indtager tirsdag hvert sit juridiske ringhjørne i Retten i Helsingør.

Loubani kræver Pernille Vermund dømt for injurier, fordi hun tilbage i december 2019 i en kommentartråd på Facebook linkede til et blogindlæg, hvor Loubani blev omtalt i lidet flatterende vendinger.

Det oplyser advokat Jonas Christoffersen, der sekunderer Pernille Vermund i tirsdagens strid.

Annonce

Mahmoud Loubani repræsenteres af advokat Christian F. Jensen. Han oplyser imidlertid, at Loubani og han selv ikke vil udtale sig om sagen, før der er faldet dom.

Ifølge Jonas Christoffersen vil Loubani have Pernille Vermund dømt, fordi hun linkede til et længere blogindlæg, hvor Loubani blandt andet blev omtalt som en person, der ønskede død over USA og som terrorapologet, altså en person, som forsvarer terror.

- Men hvis man ved at dele et link til et indlæg, hæfter for alle enkeltheder, så får domstolene rigtig travlt med at behandle injuriesager, siger Jonas Christoffersen.

Loubani har tidligere haft held til at sende en juridisk næsestyver i retning mod Nye Borgerlige. I december 2019 blev en af partiets mest fremtrædende figurer, Mette Thiesen, dømt for at krænke Mahmoud Loubanis ære.

Det gjorde hun ved på sin hjemmeside at omtale ham som "terroristsympatisør". Loubani havde - mente Thiesen - i et opslag på Facebook udtrykt sympati for Omar El-Hussein, der i København i 2015 angreb kulturhuset Krudttønden og synagogen i Krystalgade.

Københavns Byret mente, at det var ærekrænkende og ikke tilstrækkeligt underbygget med fakta, og derfor var det en overtrædelse af injuriebestemmelsen i straffeloven.

Mette Thiesen blev ikke straffet. For Loubani havde nemlig været for længe om at anlægge sagen, og derfor var den forældet, for så vidt angår spørgsmålet om straf.

Men Thiesen blev dømt til at betale en godtgørelse på 15.000 kroner til Loubani. Hun blev desuden dømt til at betale 15.000 kroner i sagsomkostninger og 500 kroner i retsafgift. Hun valgte ikke at anke dommen.

Ifølge Jonas Christoffersen var det i forlængelse af den sag, at den nye sag opstod. Ja faktisk opstod der to nye sager. For efter afgørelsen skrev debattør Karen West om Loubani på Facebook.

Hendes indlæg fandt Loubani også krænkende, men Karen West blev midt i juli frifundet. Men samme facebooktråd har altså affødt endnu en injuriesag anlagt af Loubani. For det var i den tråd, at Vermund delte det omstridte link.

Injurielovgivningen er en del af straffeloven. Men i modsætning til andre straffelovessager, føres injuriesager i hovedreglen ikke af anklagemyndigheden, men som en såkaldt privat straffesag.

Dommen i sagen ventes først på et senere tidspunkt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Alarm112

Sigtede er blevet løsladt efter skyderi i Holbæk

Annonce
Annonce
Alarm112

Tiltalt for drab på rapper: Var advaret af PET om trussel

Læs mere annoncørbetalt indhold

Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Det skal være dyrere at køre for stærkt: Regeringen vil forhøje fartbøder med 20 procent

Alarm112

Juridisk slagsmål forsinker sag om hooligan-vold

Alarm112

Århusiansk rapper forblødte efter to skud ved væddeløbsbane

Alarm112

Betjent påkørt af flugtbilist er fortsat ikke ved bevidsthed

Alarm112

To mænd er anholdt og sigtet for knivdrab i Herning

Alarm112

Sag om skattesnyd for 850 borgere går i gang om et år

Alarm112

Landsret sænker bilsynsmands dom for svindel med dyre biler

Alarm112

Mistænkt for terror vil vristes fri af indgreb efter 13 år

Alarm112

Dansk udvisning af somalier var i strid med menneskerettigheder

Alarm112

Storebæltsbroen anmelder mand der kravlede op på den

Alarm112

De fleste af landets nye nærpolitistationer åbner inden nytår

Alarm112

FAKTA: Her finder du de nye nærpolitistationer

Annonce