Annonce
Alarm112

To svenskere tiltalt for at have skudt og brændt nordjyde

Det bliver ved Retten i Hjørring, at to svenske mænd skal sidde på anklagebænken tiltalt for drab. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Flere pistoler og ni rifler skal konfiskeres i sag om drabet på Eddie Christensen, lyder det i anklageskrift.

Eddie Karl-Johan Christensen blev 39 år gammel. Sidste år led han en brutal død, da han i maj blev dræbt på en landejendom nord for Frederikshavn.

Knap et år efter er to svenske statsborgere blevet tiltalt for drabet.

De to mænd på 53 år og 45 år er tiltalt for at have skudt Eddie Karl-Johan Christensen flere gange og derefter lagt hans lig på et brændende bålsted.

Det er uvist, om han var død, da han blev lagt på bålet, fremgår det af anklageskriftet mod de to mænd.

Anklagemyndigheden mener, at Eddie Christensen blev skudt om aftenen den 9. maj og lagt på bålstedet. Her lå han frem til 11. maj, hvor de svenske mænd ifølge tiltalen anbragte liget af ham i to olietønder.

Begge mænd er også tiltalt for usømmelig omgang med lig.

Den 53-årige mand er desuden anklaget for at have skudt og dræbt Eddie Karl-Johan Christensens hund, Rocco.

En 47-årig britisk kvinde har også været mistænkt for at medvirke til drabet, men det har politiet ikke kunnet bevise. Derfor er der sket påtaleopgivelse for hendes vedkommende. Det betyder, at der ikke bliver rejst tiltale mod hende.

Specialanklager ved Nordjyllands Politi Kim Kristensen kalder efterforskningen langvarig og grundig.

- Det har været en kompliceret sag at efterforske, og derfor har det taget særligt lang tid at få afdækket blandt andet kvindens rolle i forløbet, udtaler Kim Kristensen i en pressemeddelelse.

Den 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen blev sidst set 9. maj 2020 ved 22-tiden.

Hans familie var "stærkt bekymret for ham", da han ikke var dukket op til en aftale, oplyste politiet ugen efter. Det blev også hurtigt slået fast, at man efterforskede hans forsvinden som en drabssag.

Eddie Karl-Johan Christensen boede i en campingvogn nær den nu 53-årige mands ejendom. Her boede også den mand og kvinde, der henholdsvis er blevet tiltalt og løsladt i sagen.

Kvinden sad varetægtsfængslet fra 15. maj til 11. september 2020. Det er dog først i sidste uge, at politiet har opgivet at tiltale hende i sagen.

Retssagen mod de to svenskere er berammet til flere dage i juni og juli. Sagen vil foregå ved Retten i Hjørring, og anklagemyndigheden går efter at få de to mænd udvist.

Foruden en straf til mændene vil anklagemyndigheden have konfiskeret en stor mængde ammunition og en stribe våben - herunder en tromlerevolver, to pistoler, ni rifler og et jagtgevær.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Læs mere annoncørbetalt indhold

Annonce
Forsiden netop nu
Amager

200 kilo sprængstof afsløret på Amager

Annonce