Annonce
KONFLIKT

Årelang strid mellem Tårnby Kommune og Tove Æbeløe: Blev meldt til politiet for ulovlig beboelse

På Tårnby Rådhus har man i årevis forsøgt med diverse påbud at få ejeren på Egmondvej 2-4 til enten at fraflytte eller efterleve kravene til helårsbeboelse. Foto: Jan Jeppesen.
Tårnby Kommune forsøger med et påbud at få Tove Æbeløe til at lovliggøre campingvogne og containere samt overholde reglerne for helårsbeboelse. Det er ikke første gang. Tilbage i 2012 og 2014 krævede kommunen, at Tove Æbeløe skulle fraflytte.

Den 15. januar 2016 tabte Tårnby Kommune en sag, der vedrører ejendommen på Egmondvej 2-4, som vi har beskrevet i flere artikler. Kommunen havde udstedt et påbud til ejeren Tove Æbeløe om at ophøre med at anvende sommerhuset som helårsbolig.

Kommunens påbud blev eksekveret 24. oktober 2014. Kommunen meddelte Tove Æbeløe samt to andre personer på ejendommen, at de skulle fraflytte.

Men Natur- og Miljøklagenævnet ophævede den del af kommunens afgørelse om påbud, at ejeren (Tove Æbeløe, red.) skulle fraflytte. Til gengæld fik kommunen medhold i, at de to andre beboere skulle fraflytte. Og kommunen fik mulighed for at fastsætte en ny frist for de to beboeres fraflytning.

Da Tårnby Kommune varslede påbuddet i oktober 2014 var der tilmeldt fire personer på adressen, Egmondvej 2, herunder Tove Æbeløe og hendes søn, som 21. november 2013 blev idømt bødestraf på 5.000 kroner. Kommunen varslede samtidig påbud om fraflytning i særskilte breve til de andre personer. Ifølge brevene skulle alle personer fraflytte sommerhuset på ejendommen senest 9. november 2014.

Det skete aldrig. For sagen endte hos Natur- og Miljøklagenævnet, der altså først træf en afgørelse i januar 2016.

Amager Bladet er i besiddelse af sagens akter, og her fremgår det, at kommunen tidligere har meldt Tove Æbeløe til politiet for ikke at efterkomme et påbud fra 2012 om at fraflytte ejendommen. I denne sag blev Tove Æbeløe frikendt ved dom 21. november 2013.

Årsagen til frifindelsen var, at der i anklageskriftet var henvist til en paragraf i planloven, som er forkert lovhjemmel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Lad os få naturvogterne på finansloven

BYLIV

Husgavle efterlyses til kunstprojekt

Annonce