Annonce
Amager

Årets hjerteredder skal kåres: Viktor fra Dragør overlever hjertestop

Annonce

39 hjertereddere er blevet hyldet i forbindelse med Årets Hjerteredder 2020. Fra Dragør deltog Susan Osbech og hendes søn Romeo, som blev hyldet for sin indsats med at redde ti-årige Viktors liv.

Værten Rushy Rashid genkaldte gang på gang de dramatiske minutter, hvor et menneske med hjertestop var blevet reddet tilbage til livet med en hurtig og snarrådig indsats.

Scenen var et arrangement i København i forbindelse med Årets Hjertestarter 2020, som Hjerteforeningen og Østifterne stod bag.

Fra Dragør deltog Susan Osbech og hendes søn Romeo, som blev hyldet som helt for sin indsats med at redde Viktor Guldager Sleman Osbech liv.

Annonce

Slog hovedet ned i bordet

Det foregik onsdag aften 10. april 2019. Hele familien Osbech var hjemme, og det var ved at være tid til aftensmad. Ti-årige Viktor Guldager Sleman Osbech havde været syg en uges tid med halsbetændelse og høje infektionstal, men han var så småt ved at være frisk igen.

Viktor og hans lillebror Romeo spillede Fornite, da Viktor pludselig siger til sin bror: »Nu bliver jeg svimmel«, hvorefter han falder sammen, slår hovedet ned i bordet og glider ned på gulvet.

»Romeo bliver superforskrækket og kalder på mig på en måde, så jeg ikke er i tvivl om, at noget er helt galt,« husker Susan Osbech.

Hun stormer ind på værelset, hvor Viktor Osbech ligger på gulvet og er gået i kramper:

»Han dør lige foran snuden på mig.«

Susan Osbech råber til sin mand Brian Osbech, at han skal ringe 1-1-2, og så ringer hun selv til Jens Aage Skare Nielsen, 49 år, som er far til Romeos bedste ven. Han bor cirka 350 m derfra, og Susan Osbech ved, at han tidligere har reddet sin egen far ved et hjertestop.

Jens Aage Skare Nielsen tager heldigvis telefonen, hvor Susan Osbech kun siger: »Du må komme og redde Viktor.« Jens Aage Skare Nielsen løber ud ad døren, mens han råber til sin kone Anne Skare Nielsen, 47 år:

»Viktor, faldet om, hent hjertestarter, Proworkout.«

På kun 45 sekunder er Jens Aage Skare Nielsen fremme hos Viktor Osbech og starter med det samme hjertemassage og kunstigt åndedræt.

Anne når hurtigt frem med hjertestarteren, tænder den – og efter cirka 30 sekunder anbefaler den at støde.

Det stød sætter gang i Viktor Osbechs hjerte.

Få minutter efter ankommer to ambulancer, en lægebil og to motorcykelbetjente, der sikrer, at Viktor Osbech kommer hurtigt frem til Rigshospitalet, hvor han bliver lagt i respirator og målt, vejet og scannet.

»Fredag morgen klokken 08.30 efter 36 nervepirrende timer slår Viktor øjnene op og spørger mig, hvor han er. Alt er godt. Alt er som det skal være,« husker Susan Osbech.

Viktor har det godt i dag. Han har fået indopereret en ICD-pacemaker, men er ellers sluppet uden men. Han er tilbage i skole, spiller fodbold og badminton og er glad.

Annonce

Tre er nomineret

I alt har Hjerteforeningen modtaget 46 indstillinger til prisen som Årets Hjerteredder 2020.

Blandt de mange indstillinger har et dommerpanel valgt at nominere tre redninger, der dermed har muligheden for at opnå den ultimative hæderspris, »Årets Hjerteredder 2020«.

Den hjerteredder, der får flest stemmer på hjerteredder.dk bliver hyldet som »Årets Hjerteredder 2020« i Hjertegalla, der sendes live på TV 2 CHARLIE lørdag 21. marts klokken 20.55. Alle kan se Hjerteforeningens indsamlingsshow gratis på TV 2 CHARLIE og TV 2 PLAY.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Måge og reje størrelse XL i strandparken

Amager

Juleoptoget hænger i en tynd tråd

Amager

Atletikklub hurtigt ude af startblokken

Amager

Fælledbyggeri i høring til efteråret

Amager

Borgmester: Det er en meget trist dag

Annonce