Annonce
Fibernetudrulning

Ødelagte fortove efter fibernetnedgravning: TDC vil ikke kommentere på sagen endnu

Når det regner hos Grundejerforeningen Fortgården, står vandet højt på fortovet. Privatfoto
TDC anerkender, at det har været en lang proces for borgerne at få repareret fortove efter TDCs fibernetnedgravning i foråret 2019, men vil ikke kommentere på sagen endnu.
Annonce

I sidste uge fortalte vi om grundejerforeningerne Ny Skelgårdsvej og Fortgården i Tårnby, der endnu ikke har fået en ordentlig reetablering af deres fortove, efter TDC gravede fibernet ned i foråret 2019.

Vi har spurgt TDC, hvorfor udbedringen af fortovene endnu ikke er sket og hvornår det vil ske, og TDC NET svarede i fredags dette:

- Vi anerkender, at det har været en lang proces for borgerne, og vi arbejder målrettet på at finde en løsning i samarbejde med kommunen og grunderejerforeningen, så vi kan finde en tilfredsstillende løsning for alle. Vi kan desværre ikke kommentere yderligere på sagen lige nu, men vi vil gerne følge op, når vi har en afklaring.

Annonce

Kun få tilbagesvar

Amager Bladet lagde grundejerforeningernes fortælling på Facebook-grupperne Amager og Tårnby på Tværs i sidste uge og bad andre grundejerforeninger kontakte os, hvis de også har problemer.

Vi har slet ikke fået samme sværm af henvendelser, som sidste efterår, og det kan tolkes sådan, at mange har fået løst problemerne.


Jeg er ikke 100 meter-mester i brolægning, men der er flere fliser, der er knækket, fordi de ikke har kommet grus på

Daniel Gadegaard, kasserer i GF Villabyen Hindsholm


Vi har hørt fra Marion Pedersen, der skriver: - Vi har heller ikke fået vores lavet i orden i Grundejerforeningen Grænsen trods gentagne vejsyn og løfter om, at det nok skal blive lavet.

Og vi har hørt fra Erik Rostell Gregersen: - Der mangler stadig fliser ved indkørslen ved stoppestedet, ud for den tidligere cykelforretning på Kastrupvej over for Postparken, skriver han.

Annonce

Nye fejl opstår

En stor del af den brolægning, som grundejerforeningerne har klaget over, blev i 2019 udført af TDCs daværende underleverandør Transtema.

Fibernetudrulningen er stadig i gang, og hos Villabyen Hindsholm i Tårnby fortæller kasserer Daniel Gadegaard, at NCC er sat til at udføre brolæggerarbejdet, men det sker via underleverandører, og lige hos dem er det indtil nu ikke gået så godt.

- Der har ikke været vejsyn og afleveringsforretning endnu, men indtil videre har kommunikationen været pivringe, og vi har allerede påpeget mange punkter i forbindelse med brolægningen. Jeg er ikke 100 meter-mester i brolægning, men der er flere fliser, der er knækket, fordi de ikke har kommet grus på - min nabo gik fra en knækket flise til tre, og han er bare en ud af 60 grundejere. På vores egen lukkede Facebook-gruppe er der mange, der sætter spørgsmålstegn ved det, der er lavet, fortæller Daniel Gadegaard.

TDC og NCC har dog noget tid at løbe på endnu. Når der har været vejsyn hos GF Villabyen Hindsholm, og det er ikke datosat endnu, har de nemlig to uger til at udbedre de fejl, der måtte være begået.

- Og det kan jo godt være, at det bliver helt perfekt. Vi havde NCCs egne brolæggere ude at se arbejdet, og de tog sig til hovedet, siger Daniel Gadegaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
DENGANG

Chokoladeeventyret på Prags Boulevard

Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Smitteeksplosionen fortsætter i Tårnby

Annonce