Annonce
CORONA

Alarmerende: Tårnby har det tredjehøjeste smittetal i Danmark

Annonce

Det er kun Samsø og Sorø, der har et højere incidenstal (antallet af smittede pr. 100.000 borgere) end Tårnby.

Den seneste opdatering fra Statens Serum Institut viser, at Tårnby har registreret 152 smittede personer de seneste syv dage. Det giver et incidenstal på 355,1.

I torsdags meddelte myndighederne, at der også er øget fokus på smittespredningen- og opsporingen i Tårnby.  Der er blandt andet indsat en tasforce for at håndtere overvågningen.

Taskforcen ledes af Styrelsen for Patientsikkerhed, og består derudover af repræsentanter fra Statens Serum Institut, Sundhedsstyrelsen, Rigspolitiet, Beskæftigelsesministeriet, integrationsmyndighederne, KL og kommunale repræsentanter med kendskab til lokalområdet.

Hvis taskforcen vurderer, at der skal iværksættes mere indgribende tiltag, herunder tiltag, der kræver ændret central regulering, rejser taskforcen dette over for Indsatsgruppen.

Taskforcen skal bistå Tårnby i at intensivere den lokale og opsøgende indsats til højeste niveau.

Tårnbys borgmester Allan S. Andersen (S) udsendte fredag et nyhedsbrev, hvor han peger på, at der fortsat er udbrud af smitte på skoler, dagtilbud og plejehjem.

- Vi er hårdt ramt af sundhedskrisen lokalt i Tårnby. Vi ligger desværre alt for højt på listen over antallet smittede her i landet. Det skal vi gøre noget ved sammen. Vi skal alle have et stort fokus på at retningslinjerne og anbefalingerne i forhold til vores adfærd overholdes, understreger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Første plejehjemsbeboer er smittet

112

Redningsaktion i Kastrup: 60-årig mand død

112

Person reddet ud af brændende lejlighed

Annonce