Annonce
Amager Centret 2.0

Amager Bryghus, Herolds Varehus og Ingolfs Kaffebar på tale til Amager Centret

Arkitekt Jesper Spager og Center Manager Kim Jensen er tilfredse med resultatet af den omfattende renovering, ombygning og udvidelse af Amager Centret. Foto: Jan Jeppesen.
Amager Centret skal kunne sammenlignes med en indkøbstur i de små butiksgader i indre by, og her skal kunderne møde ultra-lokale butikker samt butikker, som man ikke finder i andre butikscentre. Det er filosofien bag Amager Centrets omfattende ombygning, renovering og udvidelse, fortæller Center Manager Kim Jensen.

Den 25. september 2012 er en skelsættende dato i Amager Centrets 45-årige historie. Det var dagen, hvor Center Manager Kim Jensen sendte en mail med et oplæg på en ombygning. Mailen blev sendt til Finn Sture Madsen hos Danica. Amager Centrets ejere var med på idéen. PLH arkitketer blev udvalgt til at visualisere idéerne, mens Hoffmann fik entreprenøropgaven. Og 1. oktober 2017 gik den mest omfattende renovering, ombygning og udvidelse af butikscentret i gang.

En anden skelsættende dato er 17. september 2020. Det var nemlig dagen, hvor Kim Jensen, butiksejere, ansatte og kunder efter næsten tre år med støv og larm, endelig kunne erklære Amager Centret for genåbnet. Væk var tiden med en kæmpekran på byggepladsen, cementblokke, skruemaskiner, hammer, søm og et virvar af håndværkere.

- Vi mangler endnu at få åbnet et par lejemål op, men det sker i nærmeste fremtid, fortæller Kim Jensen under et kaffemøde-interview i den nyåbnede Espresso House.

Han er både glad og stolt over resultatet af den totale makeover, der har givet nyt liv til kludene i den gamle fabriksbygning og skabt plads til flere nye butikker, som normalt kun findes ude i strøggaderne.

Annonce

De små gader ind i centret

- Det er vigtigt for os at have lejere, som kunderne ikke finder i andre butikscentre. Vi vil gerne give kunderne en oplevelse af, at de går en tur i Kronprinsensgade og de små sidegader i det indre København, hvor der er mange butikker som aldrig kunne drømme om at placere sig i et center. Det betyder, vi kan være et alternativ for kunder, som også gerne vil opleve noget af stemningen fra de små butiksgader. Overordnet er det jo målet, at alle de, der bor på Amager, bliver på øen og handler i Amager Centret, understreger Kim Jensen, og præciserer:

- Vi og kunderne er selvfølgelig glade for de store kædebutikker, men når vi kan supplere med en tatovør, pladebutik, cykelhandler og dyrehandler - ja, så er vi noget helt specielt. Vi har også stadigvæk Amagerhylden. I gamle dage kunne man jo ikke gå ind i et center uden der var en pub. Man kan sige, vi har bevaret det, der bidrager til den specielle atmosfære af centerhygge.

Annonce

Ingolfs Kaffebar var på tale

Amager Centret har været noget underforsynet med restauranter og caféliv. Det er der noget rådet bod på. Joe & The Juice, Espresso House, Halifax, Café A, Dalle Valle, Holm, Paradis, Wokshop og Tasty Fresh Food, skal få kunderne til at kombinere indkøbsturen med en god frokost eller middag.

- Det er blevet et slags landsbyens gadekær, smiler Kim Jensen, og drømmer om at få flere ultra-lokale Amager-butikker ind i centret.

- Det kunne være fedt for kunderne at opleve den lokale dametøjsbutik i Dragør, Ingolfs Kaffebar, Herolds Varehus, Amager Records eller Amager Bryghus herinde inde i centret. Vi har haft kontakt, men de var ikke klar på det tidspunkt, hvor vi spurgte, fortæller Kim Jensen, der endegyldigt har droppet drømmen om at få biograferne tilbage i Amager Centret.

- Vi har ikke plads, fastslår han, men siger i samme sætning:

- Vi har dog fået lavet en tagterasse som vi skal have aktiveret til næste forår og sommer, og vi arbejder med den nye gård i forhold til at kunne have storskærme og vise fodbold eller hvad der ligger i tiden.

Det kræver nogle ekstra overraskelser, så vi ikke bare er et ligegyldigt center, som ligner alle de andre. I al beskedenhed synes jeg også, vi har fået et fedt center for både kunder og butikker.


Det kunne være fedt for kunderne at opleve den lokale dametøjsbutik i Dragør, Ingolfs Kaffebar, Herolds Varehus, Amager Records eller Amager Bryghus herinde i centret. De var ikke klar på det tidspunkt, vi spurgte. Men det kan være, at det bliver klar på et andet tidspunkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Lad os få naturvogterne på finansloven

BYLIV

Husgavle efterlyses til kunstprojekt

Annonce