Annonce
BYLIV

Amager Butikkerne raser: Amagerbrogade skal graves op igen (aprilsnar)

Amagerbrogade efter den omfattende renovering, der begyndte i efteråret 2017 og først blev afsluttet i foråret 2019 med ny asfalt. Nu kan trafikanter og butikker se frem til nyt vejarbejde. Foto: Jan Jeppesen.
I forbindelse med renoveringen af Amagerbrogade måtte Københavns Kommune og HOFOR af økonomiske og tekniske grunde droppe et planlagt skybrudsprojekt. Men nu er der både penge og teknisk kapacitet til projektet. Kommunen planlægger at grave Amagerbrogade op i løbet af sommeren.

- Det er fuldstændig vanvittig planlægning fra kommunens side af.

Nu har butikkerne været lukket ned i adskillige måneder, og så vil man gøre det endnu vanskeligere for kunderne at handle på Amagerbrogade. Vi er meget overraskede over, at man slet ikke har hørt butikkerne i den her proces, og vi vil i Amager Butikkerne kæmpe for at få de her planer lagt langt væk, indtil erhvervslivet igen kan ånde, siger formand for Amager Butikkerne, Mogens Steffensen, til Amager Bladet.

Han er indigneret over, at Københavns Kommune og HOFOR har fundet penge til en omfattende skybrudssikring af Amagerbrogade og tilstødende sidegader.

Annonce

Med i 2014-planen

Projektet var allerede i støbeskeen i forbindelse med den omfattende renovering af Amagerbrogade, der stod på i næsten to år. Dengang måtte kommunen og HOFOR droppe skybrudsprojektet på grund af økonomi og tekniske udfordringer. Projektet var skrevet ind i planen for Ny Amagerbrogade i 2014 - akkurat som ny gadebelysning.


Det er fuldstændig vanvittig planlægning fra kommunens side af. Nu har butikkerne været lukket ned i adskillige måneder, og så vil man gøre det endnu vanskeligere for kunderne at handle på Amagerbrogade.

Ranslirpa


Men først røg gadebelysningen ud af projektet, og i januar 2017 kom turen til skybrudssikringen.

Københavns Kommune oplyste, at det ville være for omkostningstungt at gennemføre.

- Det har i forbindelse med projekteringen vist sig, at skybruds- og klimaanlægget kunne ende med at blive op til 50 procent dyrere end forventet. Det er især omlægningen af de eksisterende ledninger under Amagerbrogade, som ser ud til at blive markant dyrere, end det var forudsat, forklarede centerchef i Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning, Carsten Winther.

- Når vi tager skybrudssikringen ud af projektet, kan vi udføre arbejdet hurtigere end ellers, fordi vi ikke skal grave så dybt under Amagerbrogade, og fordi vi undgår at komme i karambolage med al den øvrige rørføring, som findes nede i jorden.

Dermed vil trafikanter og naboer også opleve færre gener i forbindelse med det forestående vejarbejde,  sagde Carsten Winther.

Centerchefen forklarede, at han godt forstod, hvis de forretningsdrivende og borgerne undrede sig over forløbet, hvor man havde brugt tid og penge på at indarbejde en skydbrudsløsning.

- Det er desværre den slags dyrekøbte erfaringer, som vi må tage med, når vi udarbejder helt nye type anlægsløsninger. Og vi kunne umuligt have forudset, at skybrudsløsningen ikke kunne gennemføres, sagde han.

Annonce

Gruer for vejarbejdet

Men nu er der altså fundet penge i kommunekassen. Og Amager Butikkerne frygter, at de forretningsdrivende endnu engang skal have begrænset adgang på grund af vejarbejde.

Mogens Steffensen tør slet ikke tænke på konsekvenserne, når først coronarestriktionerne bliver løsnet for alvor.

Han mener, de forretningsdrivende har brug for ro og kunder i butikkerne og slet ikke flere begrænsninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Lad os få naturvogterne på finansloven

BYLIV

Husgavle efterlyses til kunstprojekt

Annonce