Annonce
BUTIKSLIV

Amager Butikkerne: Bilfri søndag på Amagerbrogade vil være en gevinst

Amager Butikkernes Citykoordintor Morten Bøje Steensgaard på Amagerbrogade. Med bilfri søndag håber han, at butikkerne kan komme tilbage til et vibrerende byliv, hvor gaden bliver et fælles mødested, når folk handler, mødes med en kær ven og mærker byens puls. Foto: Jan Jeppesen.
Bilfri søndag kan være en rigtig god idé både for miljøet, borgerne og erhvervslivet, mener Amager Butikkerne, der ser en bilfri Amagerbrogade som en gevinst for butikkerne.

Borgerne kan få nye måder at opleve byrummet på. Og det vil også være en gevinst for butikkerne, hvis det kun er enkelte gader man lukker af, så folk stadig kan komme til og fra Amager.

Det er meldingen fra Amager Butikkerne efter et politisk forslag om at indføre bilfri søndag i København.

Handelsforeningen mener, det vil være oplagt for butikkerne at benytte en bilfri søndag til at sætte boder ud, så de kan være med til at gøre gaden mere festlig, men pointerer Amager Butikkernes Citykoordinator Morten Bøje Steensgaard:

Annonce

- Det er vigtig at have for øje, at hvis man f.eks. lukker Amagerbrogade af for biler om søndagen, så er der mange små og for tiden hårdtprøvede butikker, som mister kunder, der ellers plejer at bruge bilen til at handle hos dem. Der skal man jo være opmærksom på, at få skabt et balanceret projekt, så man giver disse butikker nye muligheder. Derfor kan det også være problematisk, hvis gadebilledet, på de bilfrie søndage, lige pludselig bliver domineret af indforskrevne fra forstaderne, der sætter boder op og laver kræmmermarkeder. Det vil være med til at udvande det udviklingspotentiale, der faktisk ligger i de bilfrie søndage og gøre det endnu sværere for de lokale butikker at drive forretning. Tiltaget skulle også gerne styrke det lokale og være en mulighed for at skærme af for biler til at skabe liv og aktiviter, som man eksempelvis ser det i Paris.


Det er vigtig at have for øje, at hvis man f.eks. lukker Amagerbrogade af for biler om søndagen, så er der mange små og for tiden hårdtprøvede butikker, som mister kunder, der ellers plejer at bruge bilen til at handle hos dem.


Han understreger, at det må være en forudsætning, at caféer, restauranter og butikker må deltage, at børn kan tegne en hinkerude med kridt på fortovet eller få sat en skaterampe op.

- Det vil tværtimod være genialt. Det vil også kunne tiltrække dem, der måske ellers kommer på Amagerbrogade og i de mange hyggelige sidegader.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce