Annonce
LEDER

Amager Fælled-fadæsen vil klæbe til SF

Ved vandrehjemmet skal den kommende fælledby etableres - med SFs stemmer. Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix.

DE KØBENHAVNSKE VÆLGERE har fået én god grund til at forbigå SF på stemmesedlen, når der er kommunalvalg til efteråret. Partiets ageren i Amager Fælled-sagen er et historisk momument over et mediestunt, der vil trække sorte skygger over partiets valgkamp. SFs politiske leder Sisse Marie Welling vil få mere end svært ved at trænge igennem med budskabet om, at hun er garant for, at byen bliver mere grøn med en stemme på SF.

Forud for afstemningen om den endelige vedtagelse af lokalplanen for Amager Fælled-byggeriet på Lærkesletten måtte man forstå, at SF ville trække støtten, såfremt der ikke var et flertal uden om SF, der ønskede at gennemføre byggeriet. Underforstået: Der vil blive bygget uden SFs stemmer. Men SFs leder gjorde regning uden vært. Kattelemmen blev effektivt lukket i,  da hverken De Radikale eller Venstre ønskede at rokke ved den eksisterende politiske aftale.

SF er imod byggeriet, men stemte for lokalplanen. Og vi er således tilbage ved udgangspunktet. Sisse Marie Welling forklarer, at byggeriet er blevet mere spiseligt, fordi SF har været med i den politiske aftale.

Det er en plausibel forklaring, når man kender det politiske spil, hvor der bliver indgået kompromisser efter noget for noget-princippet. Modstanderne af Amager Fælled-byggeriet sidder bare tilbage med en følelse af, at SF har svigtet. Katastrofalt.

Det tyder på, at kommunikationsstrategien er mislykket, og at der forestår et enormt reperationsarbejde for at bringe SF tilbage som et seriøst, grønt parti. Men uret tikker. Og det er tvivlsomt om det lykkes før kommunalvalget til november.

Eneste lyspunkt for SF, er, at modstanderne af Amager Fælled-byggeriet nok heller ikke vil stemme på et andet parti, der har godkendt lokalplanen.


Eneste lyspunkt for SF, er, at modstanderne af Amager Fælled-byggeriet nok heller ikke vil stemme på et andet parti, der har godkendt lokalplanen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

200 kilo sprængstof afsløret på Amager

Annonce