Annonce
Amager

Amagerbanen: Fra grøn oase til naturvandalisme

Annonce

Næstformand i Amager Øst Lokaludvalg, Rasmus Steenberger, er ude med skarp kritik af Københavns Kommunes renholdelse af Amagerbanen - eller mangel på samme.

»Vi har ikke meget natur på Østamager, bortset fra Amager Strandpark. Derfor har vi glædet os ved den grønne oase på Amagerbanens skinner langs Uplandsgade. Rundt om de nedlagte spor har der dannet sig en meditativ tunnel af grønt, unik i København og til glæde for mange, inklusive skinneentusiasterne hos Amagerbanens Venner. Indtil nu. For nu er tunnelen ødelagt. Kommunen har skåret tunnelens ene side ned til sokkeholderne. Det er jeg personligt ked af, for nu er baneområdet blottet mod den tunge, tætte trafik på Uplandsgade. En af bydelens mest trafikerede. Den meditative oplevelse er forsvundet. Det er ren naturvandalisme,« skriver Rasmus Steenberger til Amager Bladet.

Han oplyser, at mange beboere beklager sig på lokaludvalgets Facebook-side, og at kommunen meddeler, at barberingen skyldes hensyn til cyklister i Uplandsgade. Det skulle gøre det lettere at fjerne affald.

[caption align="aligncenter" width="662"]

Amagerbanen omkranset af unik natur. - Foto: Rasmus Steenberger

[/caption]

»Men de cyklister jeg har talt med, har ikke oplevet problemer med buskadset. Og affaldsopsamling på området varetages ikke af kommunen, men af Amagerbanens Venner. Fremgangsmåden virker overilet. Der er andre måder at løse de problemer kommunens folk oplever. For eksempel punktvis beskæring, trimning og frem for alt mere dialog med Amagerbanens Venner, som selv løbende beskærer for at kunne komme til med dræsiner og skinnecykler,« skriver Rasmus Steenberger.

Han håber, at lokaludvalget kan få en tættere dialog om vedligeholdelsen af bydelens grønne områder.

»Så vi undgår at ødelægge de perler vi har. Og kan løse de problemer, som kommunen oplever, på en måde, som kommer hele lokalområdet til gavn.«

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Måge og reje størrelse XL i strandparken

Amager

Juleoptoget hænger i en tynd tråd

Amager

Atletikklub hurtigt ude af startblokken

Amager

Fælledbyggeri i høring til efteråret

Amager

Borgmester: Det er en meget trist dag

Annonce