Annonce
KÅRING

Amagerklub er årets bedste i København

Amager SK blev kåret til årets klub på Amager i 2017 - og er nu kåret til årets idrætsforening i København. Arkivfoto: Michael Paldan.
Det er et helt exceptionelt arbejde, der bliver udført i Amager SK, siger Københavns kultur- og fritidsborgmester om kåringen af håndboldklubben som årets idrætsforening i København.
Annonce

I 2017 blev Amager SK kåret til årets klub på Amager. Og nu kan håndboldklubben smykke sig med endnu en titel. Amager SK er kåret til årets idrætsforening i København og dermed den kontante pris på 25.000 kroner.

Prisen bliver overrakt af Københavns kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) i aften, onsdag 25. november.

Prisen gives til en københavnsk idrætsforening, der har ydet en særlig indsats for at fremme foreningsidrætten i Københavns Kommune.

Ifølge Franciska Rosenkilde er Amager SK, der på et enkelt år fået 225 nye medlemmer, et godt eksempel på, hvordan man med en målrettet indsats kan få flere børn, unge og kvinder ind i foreningslivet:

- Alle børn og unge har uanset alder behov for gode og sunde fællesskaber i livet. Det får de i Amager SK. Det store arbejde, som foreningen og dets mange frivillige trænere og ledere har gjort, blandt andet i samarbejde med lokale skoler, fritidshjem og ungdomsklubber, er helt exceptionelt, siger hun.


Alle børn og unge har uanset alder behov for gode og sunde fællesskaber i livet. Det får de i Amager SK.


Dommerkomitéen består af medlemmerne af Kultur- og Fritidsudvalget samt repræsentanter fra DIF, DGI og Firmaidrætten i København.

De lagde i deres bedømmelse bl.a. vægt på, at Amager SK har ydet en særlig indsats for at få børn, unge og kvinder fra lokalområdet ind i foreningen, at Amager SK har udviklet sig til et lokalt samlingspunkt og ovenikøbet rummer tilbud for børn med udviklingshandicap.

Klubben har blandt andet indgået en social partnerskabsaftale med Kultur- og Fritidsforvaltningen og vist, hvordan håndbolden kan trives i København.

Årets idrætsforening i København

Prisen gives til en københavnsk idrætsforening, der i årets løb har ydet en afgørende indsats for at fremme foreningsidrættens betydning for og vilkår i Københavns Kommune. Dommerkomitéen består af medlemmerne af Kultur- og Fritidsudvalget samt repræsentanter for de københavnske idrætsforbund.

De seneste fem års vindere af prisen: 2019: Ørestad IF og Idræt i Dagtimerne. 2018: Copenhagen Floorball Club. 2017: Nørrebro United. 2016: Boldklubben Skjold. 2015: Østerbro Idrætsforening.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Natur

Lille padde kan forsinke fælledbyggeriet

Annonce