Annonce
Spørg os

Anne er træt af hestepærer: Må man ride i et villakvarter?

Foto: Ulf Bjørton
Må ryttere til hest færdes på villaveje, spørger en læser. Vi har kigget i lovgivningen og spurgt hos myndighederne.
Annonce

- I Pilegårdskvarteret har vi dagligt heste ridende rundt, og heste laver hestepærer hvor de går og står, hvilket er et værre svineri på vores veje, for de små hestepiger mener ikke de skal rydde op efter hesten. Jeg mener, heste skal ride hvor der er ridestier og ikke på offentlig vej. Er der en lov om hvor disse dyr må være/ikke være?

Sådan har Anne Corfixen skrevet til os, og vi har kigget lidt på lovgivningen for at finde en del af svaret.

I færdselsloven fremgår det, at man ikke må ride på cykelstier og fortov. Der gælder nemlig samme regler for heste - hvad enten man rider på dem eller trækker dem - som for køretøjer. Der er dog en undtagelse: Man må ikke ride på motorvej og motortrafikvej, som er forbeholdt motorkøretøjer.

Det er altså ude på vejen, man må ride eller trække med en hest, og det gælder også i villakvarterer. Så ja, man må gerne ride i et villakvarter.


Man må gerne efterlade hestepærer, hvis det er på kørebanen, men det er ikke tilladt at efterlade på fortov eller cykelstier

Københavns Politi


Et villakvarter kan jo både bestå af offentlige veje og private fællesveje. Vi har spurgt Københavns Politi, om det gør nogen forskel for muligheden for en ridetur, hvis der er tale om private fællesveje. Politiet svarer:

- Man må også gerne ride på private fællesveje. Der er lidt forskellige regler for private fællesveje afhængig af, om de ligger i en land- eller en byzone, men der er adgang for de ridende i begge tilfælde. Undtagelsen er, hvis alle ejere er enige i et forbud, og der er ordentlig og godkendt skiltning.

Annonce

Hvad med pærerne?

Faktisk er det, som vi forstår Annes spørgsmål, mere end noget andet hestepærerne, hun er træt af. Så vi har også spurgt politiet, om der er lovhjemmel for at give bøde for at efterlade hestepærer på vejbanen? Og om politiet nogensinde udsteder bøder for det?

- Man må gerne efterlade hestepærer, hvis det er på kørebanen, men det er ikke tilladt at efterlade på fortov eller cykelstier. Der er dog ikke nogen af de kolleger, jeg har talt med, der kan erindre at være stødt på en bøde for at efterlade hestepærer på et fortov, svarer politiets presseafdeling.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Dagens coronatal 28. februar: Fart på smittespredningen i København, men Dragør har kun fire personer smittet

LEDER

Amager Fælled-fadæsen vil klæbe til SF

CORONA

Opslag om coronatvang i skolerne vækker opsigt: Advokat anerkender straffeloven kan komme i spil

Debat

Amager skal ikke drukne i lufthavnsparkering

Annonce