Annonce
Byggesag

Bach Gruppen ransaget på grund af mulig svindelsag om højhusbyggeri

Højhuset på Bryggens Bastion. Foto: Hanne Bjørton
Annonce

Bygge- og anlægsvirksomheden Bach Gruppen bekræfter over for flere medier, at Københavns Politi i samarbejde med Midt- og Vestjyllands Politi 9. september har ransaget flere af selskabets adresser i forbindelse med efterforskningen af en sag mod Bach Gruppens datterselskab BG Beton om dokumentfalsk.

TV2 og udsendelsen Operation X rullede allerede tidligere i år sagen op, der drejer sig om byggeriet af det 86 meter høje højhus i storbyggeriet Bryggens Bastion ved Njalsgade. En whistleblower oplyste til Operation X, at der i bygningens betonbundplade var brugt beton af en dårligere kvalitet end påkrævet.

Københavns Kommune fik flere redegørelser fra Bach Gruppen, men var ikke tilfreds med dem og bestilte i juni en rapport hos Teknologisk Institut. Den viste i følge TV2, at styrken i bygningens betonbundplade var markant lavere end krævet i byggetilladelsen, og at betonen er mindre modstandsdygtig end krævet over for påvirkninger fra blandt andet grundvandet. Herefter politianmeldte kommunen Bach Gruppen.

Bach Gruppens juridiske direktør, Martin Rasmussen, skriver i en mail til Ritzau, at man samarbejder fuldt og helt med Københavns Politi i sagen:

- Som vi naturligvis tager meget alvorligt. Hver en sten skal vendes, så vi kan få klarhed over, hvad der er foregået og om eventuelle ansvarlige skal stilles til ansvar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
FRITID

Her er datoen for åbning af ny svømmehal

Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

POLITI

Skuddrama på Belfastvej

Annonce