Annonce
Samfund

Bagerlaug giver kage: Plejehjem fejrer fødselsdag for Margrethe 2. - og Edith på 92

Birgitte Gerholm og Ellen Jørgensen nyder forårsdagen og dronningens fødselsdag i Plejecentret Hørgårdens store gårdhave. Der er også fest på altanerne. Foto: Hanne Bjørton
Plejecentret Hørgården fejrede i dag dronningens fødselsdag med musik og en sending lækre medaljer fra Københavns Bagerlaug.

Københavns Bagerlaug har i årevis sendt dronning Margrethe en hilsen på hendes fødselsdag. Men sidste år, da majestæten fyldte 80 år, bad hun om, at man i stedet for gaver og blomster til hende sendte hilsner til de mange medborgere, der har det svært under corona.

Det fik bagerlauget til at uddele kager til plejehjemsbeboere og deres personale i København. Og i dag, på dronning Margrethes 81 års fødselsdag, gentog lauget den gode ide og uddelte 7.500 kager på københavnske plejehjem.

Dem fik blandt andre Plejecentret Hørgården del i. Beboere, personale og brugere af plejecentrets aktivitetscenter var samlet i den store, solrige gårdhave og på de flagdekorerede altaner for at feste.

Annonce
Musik spreder glæde, og Plejecentret Hørgården har tradition for musikarrangementer for beboerne. Her på dronningens fødselsdag er duoen The 2 Tops på besøg. Foto: Hanne Bjørton

På podiet underholder duoen The 2 Tops med Abba-sange og potpourri af danske evergreens. Og så er der fødselsdagssang for dronningen.

- Er der andre, der har fødselsdag i dag, spørger duoen. Og Ja!, bliver der råbt fra en altan. Edith fylder 92 år i dag, og så får hun også en fødselsdagssang.

Faktisk bruger Hørgården tit musik til at adsprede beboerne.

- Vi har før haft Keld & Hilda, Birthe Kjær og Klaus & Servants på besøg. Beboerne synes, det er fantastisk, og det er især godt for borgere med demens. Musikken er det sidste, der forsvinder fra hukommelsen - når de hører sange fra gammel tid, så kan de teksten udenad, fortæller Lissi Nilsson, der er teamleder for aktivitetscentret og arrangerer Hørgårdens musikalske indslag.

Lyspunkt for beboere

Indehaver af Eriks Bageri og oldermand for Københavns Bagerlaug, Erik Ellitsgaard, har bakket sin varevogn ind i gården og bærer nu medaljerne frem til festdeltagerne.

- Der var nogle laugsbrødre, der henvendte sig og spurgte, om vi ikke skulle gentage succesen fra sidste år, for det var en dejlig dag, alle var glade og det var en stor fornøjelse at glæde byens ældre borgere. Så vi er nærmest ved at lave en tradition. Og så er vi jo også sat i verden for at lave PR for bagerlaugets aktiviteter, så det er selvfølgelig også formålet, siger Erik Ellitsgaard.

Oldermand for Københavns Bagerlaug, Erik Ellitsgaard, fortæller sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF), hvor mange kager, lauget skænker til de københavnske plejecentre. Foto: Hanne Bjørton

Faktisk har dronningen også modtaget et par medaljer fra lauget i dag.

- Der er sendt to medaljer på 20 centimeter i diameter til Fredensborg Slot med stort tillykke og pyntet med dannebrogsflag, som dronningen så kan nyde sammen med familien, siger oldermanden.

Sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF) er også på Hørgården for at hilse på beboerne. Hun er glad for de opmuntringer, de trods alt har oplevet i en svær coronatid.

- Det Kgl. Teater har været på besøg og andre kunstnere som duoen her. Og da bagerlauget ringede for at høre, om de måtte gentage uddelingen af kager på plejehjemmene, var svaret selvfølgelig ja. Det er noget, der skaber et lyspunkt for beboerne. Så må vi håbe, at de nationale myndigheder snart ophæver restriktionerne, så vi kan få hverdagen tilbage på plejehjemmene, siger Sisse Marie Welling.

Inge Jensen og Kirsten Costa bor i egen bolig, men benytter Hørgårdens aktivitetscenter to gange om ugen. Foto: Hanne Bjørton
Bente Gutfeldt Hansen har fået en medalje i solen. Foto: Hanne Bjørton
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce