Annonce
Amager

Bakspejlet: Bykongen på udkig efter Miss Amager

1984: Overborgmester Egon Weidekamp i kønt selskab med Miss Amager 1984, 23-årigeJette Aabrinck. »Jeg havde regnet med at blive mellem de fem bedste, men jeg havde sletikke gjort mig nogen tanker om, at Miss Amager-titlen skulle blive min,« fortalte hun.Weide havde en lille personlig gave med, og Aabrinck blev også begavet med en præmiecheck på 5.000 kroner, som såmænd skulle bruges til at få gjort et køkken i stand for. - Foto: Michael Nielsen/Amager Bladet (arkiv)

Finalerne i Miss Amager blev afviklet for fulde huse i det gamle diskotek Hollywood på Amagerbrogade. Selv Københavns overborgmester Egon Weidekamp mødte op for at lure på de letpåklædte damer.

Annonce

Københavns bykonge gennem flere år, Egon Weidekamp forstod altid at komme i rampelyset - enten til hest ved fastalavnsridningen på Store Møllevej, hvor overborgmesteren bogstavelig talt faldt til jorden, eller ved Miss Amager-finalerne i det gamle diskotek Hollywood på Amagerbrogade.

Miss Amager-konkurrencen var i slutningen af halvfjerdserne og begyndelsen af firserne en af Amager Bladets mest populære aktiviteter. Finalen trak altid fuldt hus, og mange kendte personer stillede beredvilligt op som dommere.

Den sidste Miss Amager-finale med Katia Conradi fandt sted i juni 1984. Ti piger stillede op til finalen, og Egon Weidekamp overrakte endda præmier til de søge piger, og det var populært blandt de 416 betalende tilskuere, der fyldte Hollywood til sidste plads.

Det var fjerde gang, at Miss Amager blev afviklet i samarbejde med Katia Conradi, Hollywood og Amager Bladet.

I 1987 blev konceptet genoplivet med de nye samarbejdspartnere til Amager Bladet og Hollywood.

Læs også: Bakspejlet: Rockermordet på Agerlandsvej

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

'Det skulle være den anden ungdom med fede fester, fri sex, cool karriere, søde, frække og gradvist mere selvstændige børn, og en barm, der stadig vækkede begejstring hos det modsatte køn. Troede vi.'

LEDER

Lad ikke vores butikker dø: Køb dine julegaver lokalt

BYLIV

Så er der døgnåbent på genbrugspladsen

KÅRING

Amagerklub er årets bedste i København

Annonce