Annonce
112

Biltræf i Amager Strandpark: Politiet uddelte bøder og klip i kørekort

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Politiet slog til i weekenden efter flere uger med biltræf, ræs og hjulspin helt ude øst for lagunen i Amager Strandpark.

Der er kørt ræs, lavet hjulspin og 'donuts' (en bil, der fræser hurtigt rundt i ring) i aften- og nattetimerne de seneste uger i Amager Strandpark.

Især i weekender har mange biler været samlet på Jollevej og Havkajakvej på den anden side af Lagunebroen, ud mod vandet. Og der er efterladt affald og nogle gange lattergaspatroner på stedet, når festen er forbi.

Københavns Politi har holdt øje med forlystelserne, og fredag og lørdag uddelte ordensmagten så bøder og klip i kørekortet til flere deltagere i biltræffet i en målrettet indsats på stedet.


Selvom det her område ligger lidt væk fra beboelse, kan det stadig skabe utryghed, når mange biler samles og der køres hasarderet.

Mikkel Christiansen, leder af nærpolitiet på Amager


Politiet samarbejder med Københavns Kommune om udfordringerne. Kommunen har i sidste uge blandt andet opsat betonklodser på pladsen for enden af Kajakvej for at forhindre, at der laves hjulspin og ’donuts’, ligesom der er sat skilte op om, at det ikke er tilladt at køre ind af Havkajakvej og Jollevej i tidsrummet mellem klokken 18 og 06.

- Selvom det her område ligger lidt væk fra beboelse, kan det stadig skabe utryghed, når mange biler samles og der køres hasarderet. Derfor har vi de seneste uger haft en øget opmærksomhed på området og været til stede i weekenderne, hvor problemet har været størst, udtaler leder af nærpolitiet på Amager, Mikkel Christiansen.

Fredag aften fik en person frakendt kørekortet for alt for høj hastighed. Vedkommende kørte 118 km/t på Amager Strandvej. Førerretten blev inddraget på stedet.

Fire andre fik betingede frakendelser for overskridelse af hastighed på mere end 81 km/t. Tre fik klip i kørekortet for høj hastighed, og så blev der uddelt 35 sigtelser for at køre ind på Jollevej og Havkajakvej, hvor der er indkørsel forbudt. Der var dog også flere, som respekterede skiltene og kørte tilbage over Lagunebroen, oplyser politiet.

Lørdag var den gal igen, og 37 blev sigtet for at overtræde indkørsel forbudt på Jollevej og Havkajakvej. Der blev uddelt fire betingede frakendelser, tre klip i kørekortet og en bøde for kørsel uden kørekort.

Personerne, som politiet havde fat i de to aftener, kom fra hele Sjælland. Der blev ikke fundet lattergaspatroner denne weekend.

- Og vi oplevede – heldigvis – mindre aktivitet lørdag aften end fredag og håber, at budskabet er ved at synke ind. Vi vil dog også i den kommende tid have et øget fokus på området for at sikre, at man som borger kan færdes trygt, siger Mikkel Christiansen.

Hvis du ser eller hører noget, som politiet skal have kendskab til, så kontakt dem på tlf. 1-1-4 eller hiv fat i den lokale betjent - find nummeret på www.dinbetjent.dk.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

200 kilo sprængstof afsløret på Amager

Annonce