Annonce
Butiksliv

Blomsterhandler: Lad os få de gode gamle dage tilbage i Østrigsgade

Mette Just er superglad for livet som blomsterhandler i Østrigsgade, men savner flere specialbutikker, der kan gavne handelslivet i gaden. Foto: Jan Jeppesen.
Blomsterhandler Mette Just savner de gode gamle specialbutikker i Østrigsgade. Der er for meget af alt det, der er meget af i forvejen, og det kvæler de få unikke butikker i gaden, mener hun. Nu har Mette meldt sig ind i handelsforeningen Ama'rButikkerne for at komme mere i rampelyset.
Annonce

Mette Just bliver helt nostalgisk, når hun tænker på den gode gamle handelsgade, hvor folk havde tid til at handle i de unikke specialbutikker og gik op i kvalitet og service.

Hun driver sin egen blomsterbutik i Østrigsgade - en gade, der har mistet pusten, efter boghandleren, skohandleren og slagteren er blevet erstattet af take away-spisesteder og mainstream-butikker.

- Massage, neglesaloner og spisesteder er der rigeligt af i forvejen. Vi skal simpelthen have flere af de unikke, specielle butikker tilbage i gaden, så folk får lyst til at bruge gaden og handle i de få specialbutikker, der er tilbage, siger Mette Just, der føler sig klemt og glemt.

- Jeg åbnede butikken for tre år siden, men der kommer stadigvæk kunder og spørger til, hvor længe jeg har været i gaden. Det gør det ekstra svært at trænge igennem. Derfor er jeg nu blevet medlem af handelsforeningen Ama'rButikkerne for at kunne synliggøre min butik noget mere. Jeg har ikke tidligere haft kendskab til handelsforeningen, men for nogle måneder siden skrev Citykoordinatoren til mig for at gøre opmærksom på foreningen. Og da jeg så et opslag, der omtalte nye medlemsbutikker, slog jeg til og meldte mig ind, forklarer Mette Just, der tidligere er blevet kontaktet af personer for at få hende med i diverse netværk.


De lokale skal også forstå, at det koster lidt ekstra at handle i en specialbutik, for vi kan aldrig konkurrere med priserne i supermarkederne. Det er jo dem, vi er oppe imod.


For Mette Just er kodeordene 'god service' og 'kvalitet'.

- Men de lokale skal også forstå, at det koster lidt ekstra at handle i en specialbutik, for vi kan aldrig konkurrere med priserne i supermarkederne. Det er jo dem, vi er oppe imod.

Heldigvis sker der også noget i Østrigsgade, der kan skubbe i den rigtige retning. Der åbner snart en musikskole, og det kan give nye kunder i butikkerne og måske gøre det mere attraktivt for andre at åbne nogle specielle butikker, fortæller Mette Just og drømmer om at få den gode gamle slagter tilbage i gadebilledet.

Mette Just åbnede blomsterbutikken for tre år siden. Den er indrettet for meget få penge, men interiørets sammensætning giver charme og sjæl, forklarer Mette. Foto: Jan Jeppesen.
Annonce

Færre migræneanfald

Mette Just er uddannet blomsterdekoratør og har tidligere arbejdet i butik i Holte.

- Dér var jeg ked af at være, fordi arbejdsforholdene ikke var gode. Jeg besluttede, at nu var det slut med faget, men så kørte jeg forbi et tomt lokale her i gaden, og så købte jeg lokalt og indrettede blomsterbutikken for meget få penge.

Min tidligere chef spurgte, hvordan det skulle gå med min migræne. Jeg havde før 10-12 anfald om måneden. Efter jeg er blevet min egen har der været cirka 30 anfald over de seneste tre år.

Nu bestemmer jeg selv tempoet og lever og ånder for dét, der er vigtigst: At levere god service.

Jeg fortæller alle mine kunder, at de bare kan komme ind og kigge. De behøver ikke købe noget her og nu, men blive inspireret til at vende tilbage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

POLITI

Skuddrama på Belfastvej

Koncert

Kulturhuset klar til Lasse & Mathilde

CORONA

Populært julemarked er aflyst

Amager

Sulten efter mørt kød og sej litteratur

Annonce