Annonce
Amager

Borgerforslag: Lad pårørende til psykisk syge hjælpe hinanden

Modelfoto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Pårørendeforeningen Bedre Psykiatri Amager stiller et borgerforslag i Tårnby Kommune om, at pårørende tilknyttes kommunen i et mentorkorps, der kan rådgive andre pårørende i svære situationer.
Annonce

Pårørende til psykisk syge kan af og til føle sig magtesløse i svære situationer.

Derfor har den lokale afdeling af landsforeningen Bedre Psykiatri stillet et borgerforslag i Tårnby Kommune om, at pårørende tilknyttes kommunen som et mentorkorps, der kan rådgive andre pårørende.

- Som pårørende taler vi med mange professionelle i psykiatrien og i kommunen. Min erfaring er, at det, der har hjulpet mest, er samtaler med andre pårørende. De har været igennem de samme udfordringer og overvejelser som én selv, har gjort sig nogle erfaringer og kan derfor give konkrete råd til, hvordan du bedst klarer problemerne. Derfor vil det være oplagt, at kommunen tilknytter et hold af pårørende som en form for mentorer eller rådgivere, siger Dorthe Frey, der er bestyrelsesmedlem i Bedre Psykiatri Amager og har været med til at stille forslaget.

Annonce

1.000 skal støtte

Tårnbys byråd indførte 1. februar i år muligheden for at stille borgerforslag. Hvis et borgerforslag får 1.000 støttestemmer, er byrådet forpligtet til at tage sagen op på et byrådsmøde.


Min erfaring er, at det, der har hjulpet mest, er samtaler med andre pårørende

Dorthe Frey, bestyrelsesmedlem i Bedre Psykiatri Amager


Indtil videre har forslaget fra Bedre Psykiatri Amager ikke klaret sig så godt. Blot to støttestemmer er det blevet til i skrivende stund. Opnår forslaget ikke 1.000 støttestemmer, inden der er gået et år, bortfalder det og slettes fra hjemmesiden.

- Jeg har ikke nogen patentløsning på, hvordan vi skaber opmærksom. Nogle ting er mere populære at støtte end andre. Der er en, der engang har sagt, at hvis en person får diabetes, melder hele familien sig ind, men hvis en person får epilepsi, er det ikke rigtigt noget, man snakker om, siger Dorthe Frey.

Politikere og partier kan også af egen drift tage en problematik op i byrådet, uanset hvordan et borgerforslag klarer sig. Bedre Psykiatri Amager håber på politisk opmærksomhed om deres forslag.

Du kan finde og - hvis du er borger i Tårnby Kommune - støtte borgerforslaget ’Pårørende for pårørende - mentorkorps af frivillige’ samt andre borgerforslag på https://borgerforslag.valgservice.dk/tarnby

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Annonce
Forsiden netop nu
POLITI

Skuddrama på Belfastvej

Koncert

Kulturhuset klar til Lasse & Mathilde

CORONA

Populært julemarked er aflyst

Amager

Sulten efter mørt kød og sej litteratur

Annonce