Annonce
Amager

Borgermøde: "Vi vil have et plejehjem på Christianshavn"

Annonce

CHRISTIANSHAVN: Det private borgerinitiativ Plejehjem NU-gruppen har længe agiteret for etableringen af et plejehjem på Christianshavn, den eneste bydel i Københavns Kommune, der ikke har et plejehjem.

Gruppen har fokus på Miljøstyrelsens tidligere hovedsæde i bygningen Strandgade 29, der har stået tom i knap to år. Og netop lige ved adressen, på hjørnet af Christianshavns Kanal og havnen, er der torsdag 23. maj klokken 15.30-17.30 borgermøde om sagen. (Artiklen fortsætter under fotoet)

»Det er jo staten, der ejer bygningen, men staten er, som jeg har forstået det, ikke interesseret i at sælge bygningen. En anden statslig instans skulle være interesseret i at have den, og der skulle også være en ombygning i gang. Men der er så mange tomme bygninger, hvorfor skal det så lige være den,« siger Hildur H. Jóhannesdóttir fra Plejehjem NU-gruppen

Egner bygningen sig til plejehjem?

»Vi har en i gruppen, som er byplanlægger, og som har arbejdet i bygningen, og hun siger, at den er egnet til plejehjem,« siger Hildur H. Jóhannesdóttir og fortsætter:

»Det ville gøre en masse ældre glade, fordi det er vigtigt for dem, at de kan bo centralt. Vi har boet på Christianshavn i årtier, og vi har ikke lyst til at komme et helt andet sted hen, end det vi kender - det er jo som en landsby.«

Plejehjem NU-gruppen har besøgt sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (F) lige før hun gik på barsel, og borgmesteren var positivt stemt overfor ideen. Men endnu er det altså ikke lykkedes at overbevise staten.

Ved mødet 23. maj introducerer Plejehjem NU-gruppen først problematikken klokken 15.30. Herefter taler borgmesterens stedfortræder, Klaus Mygind (F), der er medlem af Københavns Borgerrepræsentation, klokken 15.45.

16.00 er der underholdning med Nulle og Louise samt Anders Riis Hansen og Søren Berggren, og 16.30 overtager Anne Marie Helger og Peter Larsen den opgave, inden Plejehjem NU-gruppen afrunder og stiller spørgsmålet: Hvad gør vi NU?

Der er gratis kaffe og kage samt salg af øl, vin og vand.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Flydende italiensk luksus i havnen

Amager

Her er Amagers største frisørsalon

Amager

Måge og reje størrelse XL i strandparken

Amager

Juleoptoget hænger i en tynd tråd

Amager

Atletikklub hurtigt ude af startblokken

Amager

Fælledbyggeri i høring til efteråret

Annonce