Annonce
Amager

Borgmester: Det er en meget trist dag

SAS fyrer 1.600 medarbejdere i Danmark og det rammer især mange familier i Tårnby. Arkivfoto: Carsten Lundager.
SAS-fyringerne rammer hårdt ned i baghaven. For mange af de opsagte medarbejdere bor i Tårnby Kommune. Borgmester Allan S. Andersen vurderer, at opsigelserne er kommet som et chok for mange, skønt mange har vidst, at fyringerne var på vej.
Annonce

Sammenlagt er 4.000 medarbejdere blevet opsagt i SAS, Jettime og Aviator, men det er især opsigelserne af 1.600 medarbejdere, der gør ondt i Tårnby Kommune. For med 43.000 indbyggere, hvor lufthavnen og de relaterede virksomheder er de største arbejdsgiver, kommer det til at ramme mange familier.

- Massefyringerne får store konsekvenser for de enkelte familier, og det får betydning for strukturen i vores lokalsamfund. Alle i Tårnby kender en nabo, et familiemedlem eller en ven, som er ansat i lufthavnen, siger Tårnbys borgmester Allan S. Andersen (S).

Tårnby Kommune har i samarbejde med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, og Københavns Lufthavne A/S, etableret et Rådgivnings- og Jobcenter i selve lufthavnen. Her skal de opsagte hjælpes i opsigelsesperioden.


Massefyringerne får store konsekvenser for den enkelte familie, og det får betydning for strukturen i vores lokalsamfund.

Allan S. Andersen


- For os som kommune er det i høj grad borgeren, der er i centrum på baggrund af den triste besked, de nu har modtaget fra deres arbejdsgiver. En besked om, at man ikke længere skal
møde op på en arbejdsplads efter måske 10, 20 eller 30 år på jobbet slår benene væk under de fleste. For mange ansatte er luftfartsbranchen en livsstil, og man har stor loyalitet for sin
arbejdsplads og har været der længe. I mange familier er det flere generationer, som har haft samme arbejdsplads, og mange har mødt deres ægtefælde på arbejdspladsen, siger borgmesteren, der har et budskab til de berørte medarbejdere fra luftfartsbrancherne:

- Det er ingen skam at blive fyret. I massefyringers tid, hvor alting syntes dystret, så vil jeg gerne forsikre vores berørte borgere om, at vores jobcenter er her for dem. Det er en fælles opgave for samfundet at hjælpe hver eneste ene af de opsagte videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Første plejehjemsbeboer er smittet

112

Redningsaktion i Kastrup: 60-årig mand død

Annonce