Annonce
Tårnby

Brancheorganisation: Tårnby bør annullere udbudsrunde

Illustration: Ritzau Scanpix/Iris.
Brancheorganisationen Tekniq er rystet over kvaliteten af det udbudsmateriale, der er blevet præsenteret for virksomhederne. Det er mangelfuldt, uklart og uforståeligt, siger konsulent Bjørn Hove, der kraftigt opfordrer kommunen til at annullere udbuddet.

- Det er naturligvis helt skævt, at kommunen gør ansøgningsprocessen så besværlig, at det er nødvendigt med ekstern rådgiver, som er en økonomisk belastning for den nystartet eller mindre virksomhed, der ikke har samme økonomiske råderum, erfaring med udbudsansøgninger eller administrativ support som større virksomheder.

Det siger Bjørn Hove, konsulent i arbejdsgiverorganisationen Tekniq.

Han mener, at Tårnby Kommune bør annullere den igangværende udbudsrunde og udarbejde et langt bedre udbudsmateriale.

Tre klassikere

Bjørn Hove er rystet over, at virksomhederne har fortolket udbudsmaterialet vidt forskelligt. Derfor stritter begrundelserne for afslag i alle retninger, siger han.

- Man må kræve noget materiale, der er til at forstå. Det er svært at forstå hvilken dokumentation man skal levere. Og så er valgkriterierne uklare. Det er tre klassikere, så her kunne kommunen sætte ind og levere noget materiale, der er til at forstå.

Generelt er kompleksiteten i udbudsmaterialet ofte meget høj. Det er typisk formuleret af jurister eller andre akademikere, der er optaget af, at kommunen ikke løber nogen juridisk eller økonomisk risiko.

Udbudsmaterialet kan derfor være formuleret så snørklet og besværligt, at det kan være svært som virksomhed at finde ud, hvilke opgaver, der udbydes, og hvad man rent faktisk skal levere for at ansøgningen lever op til de krav, kommunen stiller.

Som minumum bør opgavens indhold beskrives i et klart og letforståeligt sprog, så ansøger kan vurdere om han vil søge prækvalifikation eller ej.


Generelt er kompleksiteten i udbudsmaterialet ofte meget høj. Det er typisk formuleret af jurister eller andre akademikere, der er optaget af, at kommunen ikke løber nogen juridisk eller økonomisk risiko.

Bjørn Hove, konsulent, Tekniq


Bjørn Hove efterlyser klare forventninger til dokumentationskrav, og at dokumentationen opsættes på en bestemt måde, i en bestemt struktur, og ved brug af særlige skabeloner eller skemaer.

- Som det er nu ved virksomheden reeelt ikke, hvad man er dømt inde eller ude for. Det er ikke kun i Tårnby, men er et kæmpe problem på hele bygge- og anlægsområdet.

Otte ud af ti håndværker-virksomheder taber udbud i Tårnby

Borgmesteren: Det er kørt professionelt og korrekt

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

En tung beslutning: Dragør Marked er aflyst

Annonce