Annonce
Amager

Budgetaftale: Dragør optager millionlån

Annonce

Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre og Liste T har indgået budgetaftale i Dragør. Parterne er enige om, at der skal optages et lån på 20 millioner kroner for at styrke kommunens likviditet, der er under hårdt pres.

Mandag er der indgået budgetaftale for Dragør Kommunes husholdningsbudget for 2020-2023. Bag aftalen står fire partier; Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Venstre og Liste T.

Det var ventet, at Dragør-borgerne kunne se frem til en skattestigning, da kommunens likviditet er under hårdt pres, men de fire partier er enige om at optage et ti-årigt lån på 20 millioner kroner.

Lånet er alene tænkt som en buffer i tilfælde af en ekstraordinær situation og vil derfor være ‘fastlåst’ alene til dette formål. De 20 millioner kroner kan ikke bruges til driftsudvidelser eller anlægsudgifter, står der i aftaleteksten.

Det er også aftalt, at kommunen ikke gennemfører driftsudvidelser, før det kan konstateres, at løbende drift- og anlægsforbrug sikrer en positiv udvikling i kommunens likviditet, og at målsætningen for kommunens 365 dages gennemsnitlige likviditet skal være 40 mio. kr., som svarer til ca. fem procent af kommunens driftsbudget.

Når der er mere end 40 mio. kr. i kassebeholdningen, kan der prioriteres en mindre række driftsudvidelser, står der i teksten.

Som borgmester er jeg glad for, at vi i år har haft en god og konstruktiv budgetproces, som mundede ud i en bred aftale. Der har i budgettet i år været brug for en markant styrkelse af kassebeholdningen som en konsekvens af, at vi har bygget blandt andet en ny svømmehal og renoveret Hollænderhallen. Derfor har det været essentielt for Venstre, at aftalen indebærer, at der skal ske en meget stram styring af driften, og der alene indgår driftsudvidelser på få prioriterede områder.
Eik Dahl Bidstrup (V), borgmester
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Amager

Måge og reje størrelse XL i strandparken

Amager

Juleoptoget hænger i en tynd tråd

Amager

Atletikklub hurtigt ude af startblokken

Amager

Fælledbyggeri i høring til efteråret

Amager

Borgmester: Det er en meget trist dag

Annonce